Karaman’da polis, 10 Nisan Polis Haftası kutlamaları öncesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü  ile işbirliği yaparak okullar arası “Polis Gençlik El Ele” koşu yarışması düzenledi.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi güzergahı üzerinden start verilen koşular Erkekler ve Kızlar Kategorisinde yapıldı. Koşuların start verilmesi ile Lise ve Ortaokul öğrencilerinin katıldığı kros koşuları polis ve sağlık görevlilerinin tedbir alması ile kent merkezinde 3 bin metrelik parkurun ardından Kent Meydanında tamamlandı. 

2 Kız Kardeş Yarışmayı 1. ve 2. Tamamladı

Yapılan koşularda Erkekler ve Kızlarda dereceye giren öğrencilere madalya ve kupalar ile hediyeleri törenle verildi. Yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı yarışmada Kızlar Kategorisinde Güzel Sanatlar Spor Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Şeyma Akkuş birinci olurken, koşunun son metrelerinde ablasını yakalayan Yunus Emre Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Seher Akkuş’ta yarışı ikinci olarak tamamladı. 

Abla ve kız kardeşin bu başarısı arkadaşlarını, ailesini ve törene katılanları da şaşırttı. Kız kardeşlerin kupa ve madalyasını Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran takdim etti.

Erkekler Kategorisinde ise Yunus Kent Lisesinden Emre Ören birinci, Güzel Sanatlar Spor Lisesinden Atilla Muratoğlu ikinci ve aynı Liseden Bayram Murat Tolcalı koşuyu üçüncü olarak tamamladı. Dereceye giren öğrencilere madalya ve kupalarını Karaman İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez verdi.