Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün duyursu;

Sanayi siciline kayıt olması gerekip de bugüne kadar kaydını yaptırmayan işletmelere 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt olmamaları halinde idari para cezası uygulanacak. Karaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü olarak bugüne kadar sanayicilerin cezaya maruz kalmamaları için gayret edilmiş ve çeşitli yollardan ulaşılmaya çalışılmıştır.

Sanayi işletmelerinin üretim faaliyetlerine başladıktan sonra 2 ay içinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi'ne dahil olması gerekmektedir. S
anayi sicil kaydı olmayan işletmelere uygulanacak idari para cezaları ;

· Sanayi işletmesinin zamanında sanayi siciline tescil ettirilmemesi, faaliyete son ya da ara verme, yeniden üretime başlama ve değişiklik hallerinin süresinde bildirilmemesi, yıllık işletme cetvellerinin süresinde verilmemesi halinde 759 TL,

·  Sanayi sicil belgesinin yetkililere ibraz edilmemesi durumunda 379 TL,· İstenen bilgilerin gerçeğe aykırı beyan edilmesi halinde ise 1.520 lira idari para cezası uygulanmaktadır.

Sanayi sicil belgesi almak için ilk kayıt müracaatında bulunan mikro işletme vasıflarını taşıyan sanayi işletmelerinden kapasite raporu olmayanlar için firma beyanı esas alınacaktır.  Kayıt işlemlerinin elektronik ortamda https://sanayisicil.sanayi.gov.tr  adresinden yapılmaktadır.
Karaman da faaliyet gösteren 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 1. Maddesinde tanımı yapılan sanayi işletmelerinin son 3 günü verimli kullanmalarını ve Kanun gereği Sanayi Siciline kayıt olması gereken sanayi işletmelerinin bir defaya mahsus olarak getirilen aftan yararlanabilmeleri için kayıtlarını yaptırmalarını bekliyoruz. .

 Kamuoyuna saygı ile duyurulur.