Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi SKS konferans salonunda düzenlenen programa Karaman Vali Yardımcısı Kenan Eskin, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Karaman İl Ticaret Müdürü Yusuf Arı, Esnaf ve Sanatkârları Odaları Başkanı Bayram Uysal, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi SKS konferans salonunda saat 14.00’da başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Ticaret Müdürü Yusuf Arı, Ahilik Teşkilatı'nın Türkler arasında gelişip yaygınlaşan, sanatta, ticarette, dayanışma ve yardımlaşmayı esas alan sosyo-ekonomik ve kültürel bir kurum olduğunu ifade etti.
Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı'nın yaptıkları konuşmanın ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İdris Nebi Uysal ve Esnaf ve Sanatkârları Odaları Başkanı Bayram Uysal’da Ahilik kavramının ortaya çıkışı hakkında bilgiler verdi.
Ahilik ile ilgili yapılan konuşmaların ardından Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan tiyatro gösterileri ve müzik dinletisi katılımcıların beğenisine sunuldu. Hazırlanan etkinliklerle eğlenceli dakikalar geçiren öğrencilerin programa eşlik etmesi renkli görüntülere sahne oldu. 
Dolu dolu geçen program,yapılan çekiliş ile hediyelerin verilmesi ve katılanlara pilav ve ayran ikram edilmesinin ardından sona erdi.