AK Parti Karaman Milletvekili Adayları Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker beraberindeki heyetle köy gezilerine başladı. Karadağ eteğindeki 9 köy ziyaretini gerçekleştiren milletvekili adayları ilk ziyaretlerini Göztepe Köyüne gerçekleştirdi. Ardından sırasıyla Yuvatepe’ye, Eminler’e, Demiryurt’aİslihisar’a, Kisecik’e, Kaşoba’ya, Süleymanhacı’ya  veOrtaoba’ya gerçekleştirilen ziyaretlerde milletvekili adayları, yöre halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü’nün, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngören’in, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça ve partililerinde bulunduğu ziyarette konuşan Konuk, Göktepe Köyünde çiftçilikle geçimini sağlayan yöre halkının elektrik ve su ile ilgili problemlerine çözüm üreteceklerini söyledi.  Dün arazi çiftçiyle, köylüyle omuz omuza verdiğini ve imkanları dahilince çiftçiye destek olmaya çalıştığını dile getiren Konuk, “Bugüne kadar arazideydik. Ama bundan sonra siyasi anlamda yetkimiz olacak. Bu yetkimizi masada kullanacağız. Sizler beni tanıyorsunuz. Kendimi anlatmama gerek olmadığını düşünüyorum. Fakat şunu bilmenizi istiyorum. Sizlerin sorunlarını çözmek için masaya yumruk atmayacağım. Gerekirse o masayı kıracağım” dedi.

Karaman’da büyükbaş hayvancığının yetersiz olduğunu kaydeden Konuk vatandaşların büyükbaş hayvancılığına yönelmelerini tavsiye ederken Kisecik ziyaretinde vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Konuk Kisecikli vatandaşlara bu seçimlerin particilik yapılacak bir seçim olmadığına dikkat çekerek Kisecik’in oylarının yarıdan fazlasını beklediğini vurgu yaptı.

Göktepe Köyü eski Muhtarı Ünal Öztürk, Recep Konuk ile yaptığı konuşmada AK Partili olmadığını fakat bu seçimlerde Konuk’a güvendiğini dile getirerek köyünün ve yörenin sorunlarını aktardı.

Türkiye’de aile hekimliği uygulamasının ilk örneğinin Karaman’da gerçekleştiğini açıklayan Dr. Şeker ise, anjio ünitelerinin Kasım ayında çalışmalarına başlayacağını kaydetti.  AK Parti ile birlikte hayal olanın gerçekleştirildiğinin altını çizen Dr. Şeker, “Karaman ölçeğinde başlayıp İç Anadolu’ya, İç Anadolu ile birlikte de ülkemize hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu. 2023 yılına kadar Karaman’a Tıp Fakültesinin yapılacağını ifade eden Dr. Şeker tıp fakültesiyle birlikte tedavisinde sıkıntı yaşanan hastalıkların araştırmasının yapılarak tedavisinin üzerinde çalışılacağına vurgu yaptı.

Ortaoba Köyünde asker eğlencesine katılan AK Parti Milletvekili Adayları köy ziyaretlerine Süleymanhacı Köyünde sonlandırdı.

AK Parti Milletvekili Adayları Konuk ve Dr. Şeker, gidilen her köyün muhtarıyla ve köy halkıyla buluşarak vatandaşların sorunlarını ve önerilerini dinledi ve not aldı.