Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli yaptığı konuşmada; ''Bizim İçin anlamı büyük olan bugünde; Mısır'da, halkın hür iradesi ile işbaşına gelmiş meşru yönetimi silah zoruyla devirmiş darbecilerin, demokratik namus anlamına gelen oylarına, yani iradesine sahip çıkmaya çalışan Mısır halkına uyguladığı katliamı şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Bugün ; Türkiye için büyük ve destansı bir yolculuğun başladığı tarihdir Ak Parti; kökü mazide olan ulu bir çınardır.
14 Ağustos 2001 tarihinde ‘ Artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak’ sloganıyla kurulan ve kuruluşundan itibaren ekonomi, dış politika, demokratikleşme gibi birçok konuda Türkiye’ye çağ Atlattıran Ak Parti bugün 12 yaşında. Bizlere tek başına iktidarı teslim eden bu milletingüvenini boşa çıkarmayarak yaptığımız hizmetlerle milletin partisi olduğumuzu ortaya koyduk. Artık hiçbirşey eskisi gibi değil.

Alnımızın akıyla Başımız dik kuruluşumuz 2001 ve hedefimiz 2023; ve o gün bugündür AK Parti Türkiye'ye her gün bir devrim yaşatmakta, yurtta ve dünyada yeni bakış açıları tesis ederek yeni dünya düzeninde yeni gök kubbeler bina etmektedir.
12 yıl boyunca maruz kaldığımız engellemeler karşısında demokratik duruş ve tutarlı politikamızdan fire vermedik. Bu gayeyle çıktığımız bu kutlu yolda birlik ve beraberlik içinde daha nice yılları başarılarla taçlandırıp, milletine hizmet etmeyi bir ibadet sayan anlayışımızla Durmak Yok Yola Devam diyoruz.AK Parti tam 12 yıldır Türkiye'nin lideri, dünyanın gözdesi, milletinin umudu, istikrarı ve itibarı olmuştur.

Değerli Basın mensuplarım;

İşte milletimiz AK Parti’yi bu anlayışı değiştirsin diye, topluma vurulan prangaları kırsın diye, her türlü kısıtlamayı, baskıyı ortadan kaldırsın diye Türkiye’yi her yönden ayağa kaldırsın diye, iktidara getirdi.Bizlerde AK Partinin bünyesinde, Başbakanımızın önderliğinde, memlekete ve millete hizmet edebildiğimiz için kendimizi şanslı görüyoruz.Bizim varlık sebebimiz milletimizin değişim iradesini hayata geçirmek ülkemizi kalkındırmak insanımızı refeha, adalete ve özgürlüğe kavuşturmaktır. Özgürlüğün ve Demokrasinin tamamen yerleşmemesi Adaletin ve Hukukun en hızlı şekilde tecelli etmemesi bu milletin Makus talihi değildir.

Basınımızın Güzide Temsilcileri;

Bizim sloganımız Tam Aadalet Tam Demokrasidir. Türkiye’yi 1 adım öte götüremeyen darbe ve ihtilal anayasalarının ömrünün dolduğunu gören, milleti adına siyasetinde her türlü riski alan AK Parti bu Necip Milletin Aydınlık geleceği için Türkiye Büyük Millet Meclisine Anayasa değişiklik paketini getirdi. AK Parti tam bir mutabakatla uzlaşıyla mecliste bu işin çözülmesi için olanca gayretini gösterdi. Ama mecliste Anayasa değişiklik maddelerine evet diyemeyenler bu kararı millet versin dediler, bizde diyoruz ki; Sözde Kararda Milletindir; dedik.

12 yıldır milletin yanında, içinde ve hizmetinde olduk, bir kere olsun millete, milletin emanetine sırt çevirmedik. 12 yılda AK Parti milletimiz için yol oldu, köprü oldu, okul oldu, hastane oldu. AK Parti, 12 yıl içinde yoksula iş, işçiye güvence, hastaya şifa oldu. Ekonomiye güç verdi, dış politikaya itibar getirdi. AK Parti, Türkiye’yi dünyanın yükselen yıldızlarından biri haline getirdi. AK Parti’nin hizmetinin, AK Partili kadroların dürüstlüğünün ve samimiyetinin, AK Parti’nin hükümet etmedeki başarısının, milleti kucaklayan ve onunla arasına hiçbir mesafe koymayan davranışının takdir gördüğünü biliyor, ona göre çalışmaya devam ediyoruz. Milletin kurduğu, millet eksenli bir parti olarak, milletin fikirlerini, düşüncelerini, taleplerini, devlet ekseninde oluşturma noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu millet bize inandı, güvendi ve destek verdi, biz de bu millete inanıyor, güveniyor ve hizmet etmeye devam ediyoruz.

Tek gayemiz memleketin her köşesindeki her çocuğun, her gencin, her anne ve babanın gözündeki ışığı çoğaltmak olan hizmetkârlar topluluğunun kurduğu AK Parti’nin kuruluşun 12. yıl dönümünde ilk günkü kadar heyecanlıyız, “Millete hizmet etme noktasındaki aşkımızı, sevdamızı, enerjimizi ve heyecanımızı ilk günkü kadar taze tutuyoruz. 12 yıl önce, vatan toprağının her karışında yaşayan, her bir aziz kardeşimizin başı dik, karnı tok olsun, bu necip milletin mensupları dünyada onurlu bir yere sahip olsun diye yola çıkmış, emek verip gayret sarf etmiştik. Kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olmak için yola çıkmış, üstünlerin hukukunun değil hukukun üstünlüğünün hakim olması için mücadeleye başlamıştık. Bugün gelinen noktada, Türkiye için büyük reformları gerçekleştirebilmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Türkiye sevdalısı liderimiz, dünya lideri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, millete hizmeti sevda bilerek tarihe ve bütün insanlığa karşı sorumlu olarak çalışmaya devam ediyoruz. AK Partililer olarak bizler, hepimiz millete sevdalanmış hizmet erleriyiz.

Her birimiz, büyük Türkiye idealine inanmış, bu ideal uğrunda pervaneler gibi kanat çırpan fedakârlarız. Türkiye bir cihan devleti olarak, küresel bir güç olarak insanlığın ideallerinin öncüsü olsun diye çaba gösteren âşıklarız.”

14 Ağustos 2001’deki heyecanla, ilk günkü azim ve inançla bizlere verilen büyük sorumluluğun idrakinde olarak çalışmaya devam ediyoruz. Partimizin doğum günü vesilesiyle, bu harekete gönül vermiş, emekleriyle bu hareketi yükseltmiş bütün kardeşlerime, bütün dava arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu kutlu yolculuk sırasında kaybettiğimiz bütün dava arkadaşlarımı hayırla ve özlemle yâd ediyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yolumuz hep açık olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.”dedi.