Toplantıya Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, meclis üyleri ve partililer katıldı.Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan projeler hakkında meclis üyelerine bir sunum verdi.

Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli yaptığı konuşmada;

Değerli arkadaşlarım, hanımefendiler, beyefendiler; sizleri en kalbi muhabbetlerimle selamlıyor, aylık İl Danışma Meclisi Toplantımızın şehrimiz, ülkemiz, milletimiz ve partimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Danışma Meclisi Toplantımıza katılan başta milletvekilimiz olmak üzere tüm teşkilat mensuplarımıza de hoş geldiniz diyorum.

Arkadaşlar seçim sonrası yaptığımız geçen ay ki danışma meclisimizde olduğu gibi bu gün de bu salonu hınca hınç dolduran siz kıymetli gönüldaşlarımı sevgiyle minnetle ve hürmetle selamlıyorum. Hürmetle selamlıyorum zira siyasete ve siyasetçiye hürmet etmek bir başka deyişle siyasetin ve siyasetçinin hürmet görmesini sağlamak bize yani AK Partiye düştü.

Çok eski değil, hatırlayın 10 yıl kadar önce siyaset bir rant kavgası siyasetçi ise iki yüzlü güvenilmez adam olarak nitelendirilirdi. Vatandaşın taleplerini sigara kâğıtlarına yazan, otobüsün üstü başka altı başka diyen, dün dündür bugün bugündür diyen siyasetçileri gördü bu millet.

Haliyle ortaya itibarsız bir siyaset kurumu çıktı.

Sonra bir adam çıkageldi. Ve dedi ki;" Siyasetin tek limanı ahlaktır." Bu adam, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’dı.

Siyasetin kirli küf tutmuş yüzünü yeniden parlattı, mahzenlerde çürümeye yüz tutmuş ahlak ve itibarı yeniden gün yüzüne çıkardı.

Ve bizler şu an bu salonu vazgeçilmez bir aşkla şevkle coşkuyla dolduran bizler Recep Tayyip Erdoğan’la aynı davayı güden, aynı kaygıları paylaşan ve aynı sevdaya baş koymuş AK Parti neferleri olarak kendimizle gurur duymalıyız. İşte o sebepten ötürü sizleri hürmetle selamlıyorum.

Öyle ki sizler hiçbir menfaat gözetmeksizin bu memleket ve millete hizmet etmeye talip olmuş yegâne insanlarsınız. Çocuklarınıza, eşlerinize, işlerinize ayıracağınız zamandan feragat edip Karaman ve Türkiye için çalışıyorsunuz.

Allah cümlemizden razı olsun…

Arkadaşlar, konuşmamın başında Ermenek ilçemizde bir maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden vatandaşımız Mustafa Yirik’ Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın. Mustafa kardeşimiz henüz 43 yaşında Hakkın rahmetine kavuştu. Kalanlarına Allah sabır versin.

Değerli arkadaşlarım, çok değerli misafirler; bölgemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor.

En son Irak’ın Musul kentine IŞİD adı verilen örgüt tarafından saldırı düzenlendi. Malumunuz Musul’da bulunan Başkonsolosluğumuzda bulunan Başkonsolos, ailesi ve personelden oluşan 49 vatandaşımız ve TIR şoförlerimiz IŞİD tarafından alı konuluyor.

Hem Başkonsolosluk çalışanlarımızı, hem şoförlerimizi oradan almak için Hükümetimiz çok yoğun bir gayret içinde. Dışişleri Bakanımız hemşehrimiz Ahmet Davutoğlu başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu, ilgili tüm birimlerle gelişmeler an be an kontrol ediliyor. Vatandaşlarımızın kurtarılması için her türlü imkân kullanılıyor. 

Değerli arkadaşlarım, burada acı olan Musul’daki hadise Türkiye içinde başta CHP olmak üzere bazı muhalefet partileri ve bazı çevreler tarafından bir iç politika malzemesi yapılmak istendi. Bu fırsatçı tavır da devam ediyor. Bu kadar hassas bir meselenin, bizim oradaki 80 vatandaşımızın can güvenliğini doğrudan ilgilendiren bir meselenin iç politika meselesi yapılması, tam anlamıyla bir sorumsuzluk örneğidir. Biz orada canlarımızı sağ salim kurtarmaya çalışırken, biz can derdindeyken, CHP’nin adeta bir kasap gibi et derdinde olması, bunu bir siyasi ranta çevirme çabasını Karamanlı hemşerilerimize anlatmak bizim boynumuzun borcudur.

Diğer bir gündem konusu ise malumunuz Cumhurbaşkanlığı seçimi.

Dostlarım;

14 Temmuz’da Partimizin 13. yaş gününü kutlayacağız. Bu çok önemli, neden mi? Çünkü: 13 yıl önce muhtar bile olamaz denilen Recep Tayyip Erdoğan 13. yaşımızı kutlarken Cumhurbaşkanı olmuş olacak. Ülkeler tarihi içinde çok kısa bir zaman olan 13 yıl içinde hem Türkiye’nin hem de siyasetin itibarını kurtaran Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımız olacak.

Tabi henüz partimiz adayını açıklamadı. Şahsi kanaatim ve arzum o dur ki; Başbakanımız Cumhurbaşkanı olsun. Dünya bir lider görsün. Öte yandan hiç endişe etmeyin, Partimizin başına geçecek nice vatan evlatları nice cevherler var. Allah’ın izniyle bu tekerlek tümsekte kalmaz.

Bildiğiniz gibi Muhalefet Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ismi açıklandı.  Arkadaşlar Türkiye’de muhalefetin kimyası da kimliği de bozulmuştur. CHP Ankara’da bir ülkücüyü aday göstermişti. MHP Karaman’da yine kendi içinden bir aday çıkaramamıştı. Şimdide tutmuşlar İslamcı gelenekten bir isim olan İhsanoğlu’nu aday gösteriyorlar. Bizde aynı MHP ve CHP’nin tabanı gibi düşünüyoruz. Bunlar şaşırmış. Kendilerine güveni kalmamış. Muhalefet liderleri hem tabanlarının hem de Türkiye’nin sesini duymaktan aciz hale gelmiş koltuk işgalcileri konumuna düşmüşlerdir. 

Peki neden muhalefetin kimyası bozuldu? Solcu solcu gibi milliyetçi milliyetçi gibi davranamaz oldu? Bunun sebebi çok açık. 80’li, 90’lı yıllarda sosyalistler; “öğrencilere burs verilsin, hastaneler ücretsiz olsun, devlet dula yetime yaşlıya çocuğa ücretsiz baksın, maaş versin” derlerdi. E bunların hepsini biz yaptık. Solcunun sosyalistin söyleyeceği bir şey kalmadı. 

Öte yandan milliyetçiler milenyum çağında hala orta asya bozkırlarında at koşturuyor, sloganlardan ibaret milliyetçilik yapıyorlardı. Şimdi millet uyandı. Memlekete ve millete hizmet eden en büyük milliyetçidir diyorlar. Yolları barajları metroları havaalanlarını yapandır milliyetçi diyorlar. Kendi uçağını helikopterini silahını yapandır milliyetçi diyorlar. Ülkesinin ve milletinin itibarını dünyada artırandır milliyetçi diyorlar. Bunları kim yaptı sevgili arkadaşlar. Biz yaptık. 

İslamcı kanat da diyordu ki: İmam Hatipler açılsın, başörtüye özgürlük gelsin, sakalımla okula gidebileyim. Müslümanım diye fişlenmeyeyim. E bunları da biz yaptık. AK Parti yaptı. Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Tabi kimyası bozulacak, adamlara söyleyecek bir şey bırakmadık o yüzden şaşırdılar. Arkadaşlar pilavın yanında ayran içilir hamburgerin yanında kola. Bunlar callaya havyar katıp etliekmeği çatalla yiyorlar. İyice şaşırdılar.

Hatırlayın; 2000 yılında beş siyasi partinin genel başkanı ip gibi yan yana dizilmişlerdi. Ecevit, Bahçeli, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller ve Recai Kutan. Beşimiz siyaset üstü Ahmet Necdet Sezer üzerinde uzlaşmaya vardık demişlerdi. Sürekli siyaset üstü biri olsun dediler. Ben bu siyaset üstü tanımına karşıyım. Sen bir siyasetçi olarak kelle koltukta yıllarını heba edeceksin, Bu memleket için siyaset yapacaksın sonra biri gelecek Cumhurbaşkanı olacak. Biri gelecek dışarıdan hükümete ayar vermeye çalışacak biri gelecek vesayet uygulayacak. Yok, öyle bir şey. Bu ülkeyi bu halkın seçtiği insanlar yönetecek. Biz siyasete itibar ve zemin kazandırmak isterken bunlar sürekli “ Biz siyasiler yetersiziz dışarıdan birileri cumhurbaşkanı olsun, asker ülkeyi yönetsin cemaat siyaseti götürsün” diyorlar. O devir bitti arkadaşlar.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli bu tavırlarıyla bizzat kendilerini aşağıladıklarının farkında değiller. Bugüne kadar 11 cumhurbaşkanı gelmiş Atatürk siyasetçi bir cumhurbaşkanıydı. 4 general gelmiş ikisi darbe zoruyla gelmiş ikisi de emekli olacak generallere veya amirallere iş bulma onlara bir hobi alanı açma anlamına geliyordu. Cumhurbaşkanlığı makamı milli iradeye ve halkın seçilmiş iradesine ayar çekme yeriydi. Biz diyoruz ki yeni Türkiye'de devletin milleti diye bir kavram olmaz milletin devleti vardır diyoruz. Dolayısıyla seçilecek olan cumhurbaşkanı halkın dokunabildiği halkın yüreğine dokunabilen ve halkın ne istediğini ne istemediğini çok iyi bilen onların arasından gelmiş bir insan olması lazım.

Hayırlısını diliyoruz…

Burada bize ve tüm teşkilat mensuplarımıza düşen yine yollara düşmektir. Herkese anlatmaktır, dilimiz döndüğünce yüreğimiz yettiğince. Yine sandıklara sahip çıkmaktır. Artık biz bu işi biliyoruz, belediye seçimlerinde olduğu gibi yine sandıktan galip çıkacağımıza inanıyorum. Tabi bu rahatlığımız rehavete dönüşmeyecek hep daha fazla çalışacağız. Tek bir oyu bile kaybetmeye tahammülümüz yoktur. Var gücümüzle tüm azim ve coşkumuzla çalışacağız. Çok şükür ki insanların içine girecek yüzümüz onlara söyleyecek sözümüz var. Hem yurt genelinde hem de Karaman’da tarihe geçecek icraatlara imza attık. Belediye başkanımız muhtemelen belediye çalışmaları hakkında bilgiler verecektir. Hükümetimiz bir yandan belediyemiz bir yandan Karaman’ı nerdeyse yeniden inşa ediyoruz.

Şu an mesela somut olarak adımlar atılmış bir; Taşkın Suyu Önleme Projesi var; Yeni Çevre Yolu Projesi var. Mut Yolu Kavşağı var. Larende Alt Geçidi yapılarak Larende Mahallesi şehir merkezine bağlanacak. Bireysel Sporlar İçin Spor Kompleksi yapılacak.  Yine 3000 Kişilik Kapalı Spor Salonu, 15.000 Kişilik Yeni Stadyum yapılacak.  İbrala Barajı İçme Suyu Projesi ile vatandaşlarımız daha sağlıklı ve kaliteli suya kavuşacak. 

Ve daha nice projeler bir bir hayata geçiyor. Bütün bunları halka anlatacağız. Yılmadan yorulmadan anlatacağız. Bunları anlatırken de bize yakışır bir üslup ve tavırla konuşacağız. Kimseyi karşımıza almadan kendimizden nefret ettirmeden yapacağız. Siyasetçi akıllı olur. Kuru laf kalabalığı ve kahvehane ağzıyla politik tartışmalar kimseye yarar sağlamaz. An itibariyle seçime kadar vazifemiz budur. İnsanlara ulaşmak ve onlara partimizi anlatmak. Kendimiz çalıp kendimiz oynamayacağız. Öğle yemeğimizde bir CHP’li ikindi çayında bir MHP’li olacak. Kimseyi dışlamadan herkese kucak açarak ama istikametten şaşmadan çalışacağız.

Arkadaşlar;

Ve ben bir kez daha sizlere siyasi ve şahsi  çalışmalarınızda kolaylıklar temenni ediyorum. Önümüzdeki ay yeniden buluşmak umuduyla sizleri Allah’a emanet ediyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum,''dedi.

Ardından kürsüye çıkan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan projeleriyle ilgili sunumunu yaptı.

Daha sonra toplantı basına kapatılarak görüşmelere geçildi.