Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne'ye  ziyarete AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay, İl Başkan Yardımcısı Nazmi Ünlü, İl Başkan Yardımcısı Ümit Gülin Göksoy, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ayşe Taşol, AK Parti Grup Başkan Vekili Beytullah Karakaş ve  AK Parti Meclis Başkan Vekili Ali Konukseven katıldı.

AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli; "28 Ekim 2014 tarihinde ilimize bağlı Ermenek ilçesi Güneyyurt Beldesi Pamuklu Köyü yakınlarındaki Has Şekerler Maden şirketine ait maden ocağında su baskını nedeni ile göçük meydana gelmiş ve madende çalışan 35 işçiden 18’i madende mahsur kalmıştı. Arama ve kurtarma ekipleri tarafından kazanın yaşandığı ilk günden itibaren maden ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılmasına yönelik çalışmalar, İl Emniyet Müdürlüğümüzle koordineli olarak son derece başarılı bir şekilde yürütülmüştür.  28 Ekim günü meydana gelen kazanın ardından madende mahsur kalan 18 işçinin tamamına ulaşıldı. Karaman İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Şahne'ye bu süreçte özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'da “  Ermenek ilçesi Güneyyurt Beldesi Pamuklu Köyü yakınlarındaki Cenne  Madenlerinde su baskını nedeni ile meydana gelen göçük'te arama ve kurtarma ekipleri tarafından kazanın yaşandığı maden ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılmasına yönelik çalışmalarda yoğun gayret ve gerekli hassasiyeti gösteren İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Şahne' ye teşekkür ediyorum. Valiliğimiz, Emniyetimiz ve  tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ile başarılı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu şehir hepimizin. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" şeklinde konuştu.