Vali Murat Koca, Ermenek’te bulunduğu süre zarfınca maden faciası sebebiyle arama kurtarma çalışmalarını yakınından takip etmiş ve yönetmişti. Bu sebepten dolayı Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli,  İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet  Akca, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay, İl Başkan Yardımcısı Nazmi Ünlü, İl Başkan Yardımcısı Ümit Gülin Göksoy, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ayşe Taşol, AK Parti Grup Başkan Vekili Beytullah Karakaş ve AK Parti Meclis Başkan Vekili Ali Konukseven Vali Kocay’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan açıklamalarda bulundu, “Karaman Valimiz Murat Koca 38 gün sürenin tamamında Ermenek İlçesi Güneyyurt Beldesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkisindeki Maden Ocağında bulunarak onlarla beraber olmuştur. Bu süreçte Karaman Belediyemiz ve Karaman Valiliği uyum içinde çalışmışlardır. Madende hiç bir madencimiz kalmayıncaya kadar yoğun gayret ve çalışmalarından dolayı Valimiz Murat Koca'ya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyarette bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli ise, “Ermenek İlçesi Güneyyurt Beldesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkisindeki Maden Ocağında olayın meydana geldiği günden bu yana olay mahallinden biran olsun bile ayrılmayan, özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı Karaman Valimiz Murat Koca'ya teşekkür ediyorum. Bu süreci güzel bir şekilde yöneterek, hiçbir madencimizi madende bırakmamıştır” dedi.