Ak Parti Kadın Kolları  başkanı Emine Şimşek, Yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Başkanımızın eşi Hilal Hanımında beraberinde bulunduğu ekip yeni atanan Sağlık İl müdürü Uzm. Dr. Nuriye Ulu’yu makamlarında ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi.

 Ziyaretlerinden dolayı çok memnun kaldıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nuriye ULU, "Zor bir görevi üstlendik inşallah alnımızın akıyla bu işin altından çıkacağız. Karaman'ınımıza en iyi hizmeti yapmak için ekip arkadaşlarımla birlikte en iyi bir şekilde çalışacağız." dedi.

 İçinde bulunduğumuz günün ‘’Dünya sigara bırakma günü’’ olması nedeniyle bu konuya da değinen Ulu sözlerinde ‘’ Aktif ve pasif sigara içiciliği ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara ve psikolojik sorunlara neden olarak kişi ve toplum sağlığını tehdit ediyor.

Dünya verilerinde sigaradan ölenlerin sayısının trafik kazaları ve kalp krizlerinden daha fazla,

Sağlığımız için bu konuda gereken hassasiyeti göstermeliyiz’’ dedi.

 Bu konuda hassasiyetini dile getiren Şimşek; Türkiye son on yılda sigarayla mücadele konusunda büyük bir yol kat etti. Hükümetimiz de sigara kullanımının azalması ve önlenmesi için çalışmalarını her alanda etkin ve başarılı bir şekilde sürdürüyor. Türkiye'de sigaraya karşı mücadele özellikle kamusal alanda sigara kullanımının önlenmesine yönelik tütün ve tütün mamullerinin yasaklanması ile çok önemli bir aşama kaydetmiştir. Hükümetimizin mücadelesi amacına ulaştı.

Dumansız temiz hava, temiz toplum adına bu konuda ben ve teşkilatım her türlü desteğe hazırız’’dedi.