Konferansın konuşmacısı Türkiye Aile Platformu Kurucusu Eğitimci Yazar Ayşe Serap Şahiner ‘di.

Konferansın başlangıcında  AK Parti İl Sosyal İşler Başkanı Ümit Gülin Göksoy  açılış konuşmasında  AK Parti Karaman İl Başkanı Sayın Kerim Dereli beye ve Karaman Belediye Başkanı Sayın Ertuğrul Çalışkan beye teşekkür etti. ardından AK Partinin aileye verdiği önemi belirtti ve konuşmasına şöyle devam etti:

Biz  Muhafazakâr demokrat bir parti olarak aileye büyük

önem veriyoruz. Sosyal politikalarımızın esası, toplumumuzun gücünü oluşturan ve geleceğimizi şekillendiren ailelerimizin korunması, geliştirilmesi ve desteklenmesidir.  Bizim diğer toplumlardan en büyük fark ve üstünlüklerimizden birisi, sağlam bir aile yapısına sahip olmamızdır. Nitekim tüm zorluklara, sosyal ve bireysel sarsıntılara rağmen toplumumuzu ayakta tutan, medeniyet değerlerimizden süzülüp gelen aile yapımızdır. Bunun için AK Parti olarak aile kurumunun temel taşları olan kadınlar, gençler, çocuklar ve yaşlıların yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik politikalar yürütüyoruz.

Ailesini yada kuracağı aileyi önemseyerek buraya kadar gelip zaman ayıran siz özel misafirlerimize teşriflerinizden dolayı AK Parti Karaman İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanlığı ve Kardelen Eğitim ve Yardımlaşma Derneği adına çok teşekkür ediyorum.Konferansımızın hepimiz için en üst düzeyde faydalı olması ve hepimize hayırlara vesile olması dileklerimle saygılarımı sunuyorum diyerek sunumlarını yapmak üzere konuşmacı Ayşe Serap Şahiner’i kürsüye davet etti.

Ayşe Serap Şahiner sunumunda mutlu ve huzurlu bir ailenin dünya için önemini,yapılması gerekenleri, eşlere düşen görev ve sorumlulukları , eşler arasında sevgi, saygı, sorumluluk, sadakat ve sabır olmak üzere 5. kuralı ile ve Kur’an-ı Kerim ve sünnet ışığında 40 ayet ve 40 hadisle örnekler vererek bu 40 altın kuralın uygulanmasıyla bir evliliğin ölene kadar süreceğini dinleyicileri sıkmadan akıcı bir şekilde anlattı.

Konferansın sonunda Karaman Belediye Başkanımızın eşi Şerife Çalışkan hanımefendi konuşmacıya çiçek, AK Parti Karaman Merkez İlçe Sosyal İşler Başkanı Ayşe Taşol hanımefendi de Karaman’ımızla ilgili hediyeler takdim ettiler. AK Parti İl Sosyal İşler Başkanı Ümit Gülin Göksoy, Merkez İlçe Sosyal İşler Başkanı Ayşe Taşol ve Kardelen Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeliha Akcan misafirlere ve konuşmacıya teşekkürlerini sunduktan sonra konferans sona erdi.