Derneğin Karaman’ın Başkışla Köyü’nde gerçekleştirdiği 1. Alatalılar Kültür Şenliği’ne Konya ve Karaman’dan yoğun katılım gerçekleşti.

Başkışla Köyü’nün Tanalıkmevkisinde gerçekleşen şenliğe Alatalılar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Hasan Yazıcı, Karaman’ın tanınmış simalarından emekli vaiz ve tefsir yazarı Mehmet Deniz Hoca efendi, Karasakal Hoca ve Alatalılar katıldı.Şenlikte, ‘’ 1.sini düzenlemiş olduğumuz kültür ve kaynaşma etkinliğimize hoş geldiniz’’ diyerek söze başlayan dernek başkanı Hasan Yazıcı, ‘’ Yıllarıdır eksikliğini hissettiğimiz ve hayalini kurduğumuz Alatalılar Derneği’mizi kurmuş bulunmaktayız.’’ Dedi.

Yeni kurulan derneğin ilk etkinliği olduğuna değinen Hasan Yazıcı sözlerine şöyle devam etti, ‘’Derneğimizin kuruluş amacı, sadece kültürel etkinliklerle sınırlı değildir. İnşallah derneğimiz çatısı altında gönüllerimizi birleştirerek yakın gelecekte Alatalı,yüksek öğrenim gören öğrencilerimize öğrenim dönemlerinde yaşadıkları maddi sıkıntıları bir nebze de olsa azalması için burs vererek katkıda bulunmaktır.

Derneğimizin bir diğer önemli hedefi de zorda ve darda kalmış hemşehrilerimize maddi manevi yardımda bulunmaktır.Değerli hemşehrilerim ,Bilindiği üzere derneklerin hedeflerindeki güzel hizmetleri gerçekleştirebilmesi için üye sayısının ve gönüllü destekçilerinin artması gerekmektedir. Alatalılar Derneğimizin de hedefleri doğrultusunda hizmet yapabilmesi için tüm hemşehrilerimizin desteğine ihtiyacı vardır.

‘Birlikten kuvvet doğar’ ata sözünden de anlaşıldığı gibiAlatalılar olarak bir olursak ‘Damlaya damlaya göl olur' misali gücümüz nisbetinde yardımda bulunursak Allah’ın izniyle hedeflerimize ulaşır ve yüce Rabbimizin rızasını kazanmaya mazhar oluruz inşallah.Alatalılar derneğimizin kurulmasında ve Alatalılar pikniğimizin gerçekleşmesinde yanımızda olup canla başla emek sarf eden,arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum,hepsinden Allah razı olsun. Ayrıca derneğimize katkı yapan tüm gönül dostlarımıza,bugün burada bizleri yalnız bırakmayan siz değerli hemşehrilerimize ve gönlü bizimle olup da kendisi aramızda olmayan tüm gönül insanlarına teşekkür ediyorum.Herkesten ayrı ayrı Allah razı olsun.Alatalılar Kültür ve Kaynaşma pikniğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Niyet hayır akıbet hayır olur inşallah. Allah’a emanet olun.’’ Dedi.

Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan şenlikte Mehmet Deniz ve Karasakal hocalar kısa konuşma yaptı. Halil Özdoğan’ın şiirleriyle renk kattığı etkinlikte, çocuklar palyaço eşliğinde oyunlar oynadı. İlahi ve ezgi dinletilerinin ardından Alatalılar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından yemek ikramı yapıldı.