Zaman Gazetesi Kültür Sanat Editörü Ali Çolak,Türkiye'nin dünyada en hızlı büyüyen ülkelerinden olduğunu, ancak bunun doğal yapı bozularak yapıldığını söyledi.

Karaman Belediyesi'nin Şehir ve Kültür Dergisi İmaret'in düzenlediği 'Şehir Üzerine Söyleşiler' adlı programa katılmak üzere Karaman'a gelen Ali Çolak, kadim şehirlerin gitgide ucubelere dönüştürülerek yapılaştığını dile getirerek, bu durumun mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Osmanlı döneminde kurulan şehirlerde yeşile önem verildiğini, ağaçlardan yüksek ev yapılmadığını ve başka bir evin güneş ışığına engel olacak şekilde yapılaşma olmadığını söyleyen Çolak, ayrıca mahremiyete de dikkat edildiğini söyledi. Mevcut durumda bu mahremiyete dikkat edilmediğini ifade eden Çolak, yanlış kurulan şehirlerin ve mekanların insanın yetişmesinde de yanlış bir süreci tetikleyeceğini söyledi.

İmaret Dergisi Editörü Burhan Yemiş ile dergi yazarlarından Şeref Acar'ın sorularını cevaplayan Ali Çolak, Karaman'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek derginin ve yayın ekibinin şehrin yapısının korunmasında önemli bir rolü olacağını söyledi.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılan programa Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ünüvar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş,KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş ile sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.