MHP Karaman Belediye Başkan Adayı Ali Pınarbaşı  12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

‘’İstiklal Marşımız, ezelden beridir hür yaşamış ve hür yaşayacak Türk milleti bağımsızlığını bütün cihana haykırışıdır’’

MHP Karaman Belediye Başkan Adayı Ali Pınarbaşı mesajında;
‘’Bu gün; Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü ve Türk Milleti’nin onurlu mücadelesini, istiklal sevgisi ile dopdolu olan bir şairimizin, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 93. yıldönümünü kutluyoruz. İstiklal Marşı, aynı zamanda bu topraklara kanını helal etmiş, canını feda etmiş bir neslin aslında geleceğe yani bizlere seslenişidir. “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak”  diyerek başlayan İstiklal Marşımız, Türk milletinin kararlılığını en güzel şekilde ifade etmiş, her mısrasında milli mücadele yıllarında yaşanan kahramanlıkları mükemmel bir şekilde anlatmıştır.
Anadolu’nun birçok şehri işgal altında ve Türk milletinin bağımsızlığı tehlike altındayken, Türk halkı kadınıyla, çocuğuyla, erkeğiyle, cephedeki askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için destanımsı bir mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY o günlerde Türk milletine, cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı’nı yazmıştır.
Milli marşlar, Milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan temel öğelerdendir; İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk Milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşı, Mehmet Akif’in kaleminden milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı engelin olmadığının en mümtaz ifadesi olarak çıkmıştır.
İstiklal Marşı, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan Türk insanının, Atatürk önderliğinde, özveriyle başarıya ulaştırdığı, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanıdır. Mehmet Akif, Milletine inanan, milletini seven, milletimizin ebediyete kadar hür ve bağımsız olarak yaşamasını isteyen, bu aziz millete yapılacak her türlü hizmetin karşılıksız olarak yapılması gerektiğini en açık şekilde ortaya koyan, bütün bunlar için büyük gayret gösteren, büyük bir şair, yazar, fen, fikir ve devlet adamıdır. İstiklal Marşı, Türk Milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” derken verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşı, Türk insanını, Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.
Bu düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde İstiklal Marşımızın kabulünün 93. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal Kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum,’’ ifadelerine yer verdi.