Almanya tarihinde Belediye Başkanı seçilen ilk Türk kadın olan ve rakibini yüzde 61.7 oyla ikiye katlayan Kara, “Herkesin başkanıyım” dedi.

Almanya’nın Baltık Denizi kıyısında yer alan Timmendorfer Strand Belediyesi, artık Hatice Kara’ya emanet. 33 yaşındaki Kara, 1999 yılında vatandaşı olduğu Almanya’da belediye başkanı seçildi. Genç siyasetçi, “Almanya’nın Antalyası” olarak bilinen turistik şehir Timmendorfer Strand’da yapılan yerel seçimlerde rakiplerini sandığa gömdü. Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi Hatice Kara, 7611 seçmenin bulunduğu şehirde, halkın yüzde 61.7’sinin desteğini aldı. 1 Temmuz’da görevine başlayacak olan Kara, Almanya’da belediye başkanı seçilen ilk Türk olarak tarihe geçti.

Timmendorfer Strand şehrinin ilk Müslüman belediye başkanı da olan genç siyasetçi, “Bana oy veren veya vermeyen herkesin belediye başkanıyım. Benim için tüm halkım aynıdır” ifadelerini kullandı.


Hatice Kara Karaman Doğumlu;
1979 yılında Karaman’da doğan Hatice Kara, 1 yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya’ya gelerek Rendsburg’a yerleşti. İlk, orta ve Lise eğitimini Rendsburg’da yaptı. 2004’de Kiel Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.  Avukatlık ve tercümanlık yapmaya başladı. 2010’da iş hukuku alanında uzman oldu. 1999 yılında Alman vatandaşlığına geçen Kara, 12 yıldır üyesi olduğu SPD’den belediye başkanlığını kazandı. Genç başkan, halen bekâr.

Kara; “Anneme ve babama teşekkür etmek istiyorum. Onların desteği olmasa, eğitim ve öğrenimimi gerçekleştiremezdim, bugün ulaştığım başarıyı sağlayamazdım. Seçimin sonuçlanması birlikte bölgemiz için birlikte çalışma süreci başlıyor. Yapacak işimiz var. Çalışmalarımızda bütün hemşerilerimizin desteğini bekliyorum,” dedi.

kaynak uyanış gazetesi