Karaman Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısının birincisi yapıldı.

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik kazalarında, her yıl çok sayıda vatandaşımız yaşamını yitirmekte, binlerce vatandaşımız yaralanmakta ya da sakat kalmaktadır. Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi; altyapı hizmetleri, acil müdahale ve ilkyardım, kaza sonrası kurtarma hizmetleri, eğitim, ilgili mevzuat düzenlemeleri ve denetim hizmetlerinin yerine getirilmesi ile mümkündür. Bu nedenle trafiğin daha güvenli hale gelebilmesi için, trafik güvenliği ile ilgili hizmetlerin sürekli, düzenli, zamanında, işbirliği ve uyum içerisinde verilmesi gerekmektedir.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde ilgili Bakanlık, kurum ve kuruluş yetkililerinin katkılarıyla hazırlanan “Türkiye Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı”na  ilişkin 2012/16 sayılı Başbakanlık Genelgesi 31.07.2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Türkiye Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, ilimizde oluşturulan Koordinasyon Kurulu ilk toplantısını 04 Haziran 2013 Salı günü gerçekleştirdi. Vali Murat Koca’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Asilkan Öztürk genel bilgilendirme ve İl Emniyet Müdürlüğüne tevdii edilen görevlerin uygulama durumları hakkında sunum yaptı. 

Vali Murat Koca ise toplantıda yaptığı konuşmada; Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu’nun eylem planında belirtildiği gibi illerdeki faaliyetleri takip ederek, kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde çalışarak, Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu’na sunulmak üzere altı aylık dönemler halinde ilimizde hazırlanan raporu  Emniyet Genel Müdürlüğü’ne göndereceğini belirtti. Vali Koca konuşmasının devamında amaçlarının karayollarında meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaların önemli ölçüde azaltılarak sonuçlarının hafifletilmesi, maddi ve manevi kayıpların önlenmesi olduğunu belirtti.