Türk Eğitim-Sen Karaman Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SERİN, Malazgirt Zaferinin 942. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
26 Ağustos 1071 tarihinde Sultan Alparslan komutasındaki Türk ordusunun, kendisinden sayıca ve silah gücü bakımından üstün olan Bizans ordusunu destansı bir şekilde mağlup ederek, Anadolu topraklarını Türk milletine ebedi yurt olarak miras bıraktığını belirtti.

Tarihi eşsiz zaferlerle dolu olan aziz Türk milletine, Anadolu'nun vatan olarak armağan edildiği Malazgirt Zaferinin 942. yılını kutlamanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını kaydeden SERİN, şunları ifade etti: "Bu topraklarda birlikte el ele, omuz omuza, kardeşçesine yaşama ruhunu Anadolu'ya taşıyan halkımızın, 942 yıl önce olduğu gibi, aynı Malazgirt ruhuyla bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde yaşayarak, atalarımızın bizlere bıraktığı mirasa en güzel şekilde sahip çıkağına inanıyorum. Terör ve bölücülük faaliyetlerinin milletimizin sabrını sınadığı şu günlerde, halkımızın birlik ve beraberlik ruhu içinde sağduyulu davranarak, geleceğe birlikte yürüdüğünün en güzel mesajını vereceğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, bu toprakların kapılarını açan Sultan Alparslan ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm halkımızın Malazgirt Zaferini kutluyorum."dedi