12 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 21:00’de Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konsere Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN, Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN, Belediye Başkanı Dr. Kamil UĞURLU, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal ÇOKDİNÇ, daire amirleri, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Şinasi ÇALI’nın sunuculuğunu yaptığı konser öncesinde açılış konuşması yapan Ankara Karamanlılar Derneği Başkanı Veli BOZKIR İnsanın doğduğu, suyunu içtiği yere bir kültürel faaliyet için gelmesi çok duygulu ve anlamlıdır diyerek başladığı konuşmasında koronun kuruluş amacının Türk Müziği’ne beste ve güfteleriyle hizmet veren Karamanlı hemşerilerimize vefa borcunu ödemek, onların eserlerini yaşatmak ve genç nesillere aktarmak olduğunu vurguladı. Karaman’ın aslında sanatsal anlamda çok zengin olduğunu fakat bunların bilinmediğini dile getirerek, bunların tanıtımı için çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Veli BOZKIR bu amaçla bir Türk Sanat müziği korosu oluşturmak istediklerini ve bu nedenle TRT sanatçısı Hasan EYLEN ile bir görüşme gerçekleştirerek koro kurulması düşüncelerini ilettiğini ve bunun sonucunda da yapılan çalışmalar soncunda güzel bir koronun oluşturulduğunu ifade etti.

Hemşerilerimiz Bekir Sıtkı ERDOĞAN, Ekrem GÜYER , Müzehher GÜYER, Gündoğdu DURAN ait eserlerin de seslendirildiği Ankara Karamanlılar Derneği Türk Sanat Müziği Korosunun ilk konserini 6 Mayıs 2012 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Şura salonunda gerçekleştirdiğini belirten Veli BOZKIR 735. Türk Dil Bayramı Etkinlikleri resmi programında kendilerine yer verdikleri için Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN’a ve Belediye Başkanı Dr. Kamil UĞURLU’ya teşekkür etti.

Veli BOZKIR’ın konuşmasının ardından TRT sanatçısı ve koro şefi Hasan EYLEN yönetiminde 9 kişilik saz ekibi ve 46 kişilik koro ekibinden oluşan Ankara Karamanlılar Derneği Türk Sanat Müziği Korosu iki bölümde gerçekleştirilen konserde seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle dinleyicilere güzel bir müzik ziyafeti sundular.

Türk müziğine beste ve güfteleriyle büyük katkı sağlayan Karamanlıların eserlerini icra eden koroya davetlilerde zaman zaman eşlik ettiler. Ankara Karamanlılar Derneği Türk Sanat Müziği Korosunun oluşturulmasında büyük emeği olan Ankara Karamanlılar Derneği Başkanı Veli BOZKIR da gerçekleştirilen konserde sözleri Karamanlı Bekir Sıtkı ERDOĞAN’a ait olan “ Gurbetten gelmişim yorgunum hancı” eserini seslendirdi.

Konserin ardından Belediye Başkanı Dr. Kamil UĞURLU programda kendi bestesini seslendiren Karamanlı Hüseyin SOYSAL’a bir çiçek vererek, teşekkür etti. Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN ise Koro Şefi Hasan EYLEN’e çiçek vererek böyle güzel bir koro meydana getirdikleri için koronun şefine teşekkür etti.

Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN ise Ankara Karamanlılar Derneği Başkanı Veli BOZKIR’a çiçek vererek 735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri içerisinde Ankara Karamanlılar Derneği Türk Sanat Müziği Korosunun ilimizde görmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Korunun kısa bir süre önce oluşturulmasına rağmen profosyonel, güzel bir ekip medyana getirilmiş olduğunu belirten Vali KAHRAMAN konuşmasının devamında başta Ankara Karamanlılar Derneği Başkanı Veli BOZKIR olmak üzere, koro şefi Hasan EYLEN’e ve bu güzel koronun usta saz sanatçıları ile koro sanatçılarına teşekkür ederek, kendilerini tekrar Karaman’da görmek istediklerini ifade etti.

Konser programı 12 Mayıs’ın Anneler günü nedeniyle Koro şefi Hasan EYLEN ve koronun beraber seslendirdikleri Annem eseri ile sona erdi.