Ankara'da öğrenim gören Karamanlı Üniversite öğrencileri Arabaşı gecesinde bir araya geldi. Karaman’ın Ermenek, Sarıveliler, Başyayla İlçesi nüfusuna kayıtlı Ankara’da öğrenim gören üniversiteli öğrenciler her yıl olduğu gibi bu yılda bir araya geldi.

Ankara Ermenekliler Derneği'nin düzenlediği Arabaşı Gününde bir araya gelen gençler tanışıp hasret giderdiler. Dernek Başkanı Mehmet Aydoğdu;
“Bizleri bu çatı altında bir araya getiren duygu, hemşeri kimliğimizdir. Hemşerilik kavramında; dayanışma, yardımlaşma, paylaşma isteği vardır. Hemşerilik duygusu; ortak anıları, ortak zevkleri ve geleceği de paylaşma duygusunu içerir. Ankara'da tıp, mühendislik, hukuk, eczacılık ve eğitim fakültelerinde öğrenim gören gençlerimiz çok başarılı ve onlarla gurur duyuyoruz. Gelecekte aileleri, yöremiz ve ülkemiz için yararlı olacaklarına inanıyoruz.”dedi.
Aydoğdu, gençlerin eğitim sürelerini iyi değerlendirmelerini, çalışmalarıyla çağdaşlarından daha önde olmalarını, kendilerini iyi hazırlayıp mutlaka yüksek lisans yapmalarını önerdi. Gençlere her konuda elimizden gelen yardımı yapacaklarını söyledi.
Gençler, özgeçmişlerini ifade ederek birbirleriyle tanıştılar. Arabaşı, Ermenek helvası ikramından sonra Aralık ayı burslarını aldı.
Burs alan öğrenciler adına söz alan TOBB Üniversitesi Elektrik Elektronik Müh. Öğrencisi Ali Başpınar, toplantıda çok güzel Ermenek havası aldıklarını hemşerileriyle tanışmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Herkesin kendilerine güvenmelerini ailelerinin ve hemşerilerin güvenlerini boşa çıkarmayacaklarını ifade etti.