Havaların iyiden iyiye soğumaya başladığı bu günlerde araç sahipleri araçlarının zorlu kış şartlarına hazırlamaya başladı. 

Araç sahipleri araçlarının lastiklerine çok dikkat etmeliler. Zira kış lastiği olmayan araçların kaza yapma oranı daha yüksek.

Kış aylarına yaklaştığımız bu günlerde araç sahipleri araçlarının zorlu kış şartlarına hazırlamaya başladı. Araç sahipleri araçlarının lastiklerine çok dikkat etmeliler. Zira kış lastiği olmayan araçların kaz yapma oranı daha yüksek. Karamanda kışın yaklaşmasıyla sanayide hareketlenmeye başladı. Nedeni ise araç sahiplerinin araçlarını kışa hazırlama telaşında olmaları. 

İşe araçların lastiklerini değiştirmekten başlayan sürücüler, kışın soğuk hava şartları nedeniyle özellikle gece yoldaki buzlanma ve don olaylarına önlem almak için kışlık lastikleri takmayı tercih ediyorlar. 

Uzmanlar kış lastiğinin araçlara takılmasının daha güvenli olacağını söylüyor. Araç sürücüleri ise zorlu kış şartlarında yolda kalmamak, zarar görmemek için erkenden araçlarına kış lastiklerini taktırmaya başladı.

Kış lastikleri için uzmanlar uyarıyor.
Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Özgünler Lastik sahibi Halil Özgün kış lastikleri için sürücülere tavsiye etti, Özgün konuşmasında;

’’ Kış lastiği her gördüğünüz dişli lastik kış lastiği değildir. Bunun hamuru özelliği ve kış lastiği -2 ile 6 dereceye düşünce hava sıcaklığı soğukluğu kış lastiği takmak lazım. Nasıl ki kendimize bir çeki düzen veriyorsak kışlık ayakkabı giydiğimiz gibi araca da kış lastiği takmamız gerekir. Eksi 2 , 6 dememde ki şu normal lastikler hava soğudukça sertleşiyor yani  naylonlaşıyor. Sertleştiği  içind e araçlar kayıyor. Kış lastikleri normal yazlık lastiklerin aksine yumuşuyor. Yani buda hamurdan malzemesinden ötürü araçlar kaymıyor.  Lastiklerin dişler tabi ki muhakkak önemlidir ama esasında kış lastiğinin özelliği olan hamurundandır, o hamur da kışa uygun yol güvenliği sağlamaktadır. Kış lastiğinin özelliği nasıl ki ayağınıza bir bot giyerseniz, kışlık bir ayakkabı giyen daha düzgün, daha emin, sağlam yere basar, kış lastiği de aynı bu şekildedir,''dedi.


Geçen senelere göre fiyatlar acaba ne durumda!
Özgün;''Kış lastikleri ise bu yıl geçen yıla göre daha hesaplı. Kış lastikleri için kar yağışını beklememek lazım. Kış lastikleri için 11. ay en uygun zaman. Kış lastiği geçen yıllara göre bu sene daha ucuz. Bu sene ise her zaman ki gibi müşterilerimiz kış lastiğinin fiyatını soruyor ancak taktırmıyorlar. Ancak kış lastiğini 11.aya girildiği zaman takmak lazım. Yani illa karın yağmasını veya hatta tipiyi yağmuru beklememek lazım. Çünkü havayla ilgili bu. Hava sertleştiği zaman az öncede söylediğim gibi lastikler normal lastikler bu hava şartlarına uygun değil. Bu aylardan itibaren kazalar daha da artış gösterdiği için 11. Ayın girişinde kış lastiklerinin muhakkak takılması lazım ve karın yağmasına beklememek lazım,''dedi.

Kış lastiğini taktıranlar ise bu kışı güvenli geçirecek gibi gözüküyor.