Yeşildere Belediye Başkanı İbrahim Koçak  yaptığı açıklamada;''Son günlerde  Yerel Anadolu  Gazetesinde  “Mezarlıkla İşgal” haberinde Yeşildere Belediyesinin Toplu Konut yaptırdığı Ereğli Yolu üzerinde bulunan meralardan 6401 nolu meranın Sudurağı’nın merası gibi gösterilerek Yeşildere’nin  mezarlık yaparak işgal ettiği iddiası öne sürülmektedir. 2005 yılında   Toplu Konut  yapımını başlattığımızda da dönemin Sudurağı Belediye Başkanı aynı iddialarda bulunmuş, gerekli merciler Sudurağının itirazlarını reddetmiştir.
Söz konusu mera Yeşildere Beldesi idari sınırları içerisinde olup 365.000 m2.dir.Yeşildere Belediyesinin mera vasfını değiştirerek Mezarlık yaptığı alan ise sadece 18.000 m2 dir.Beldemiz idari sınırları içerisinde olan mera 6401 numaralı parselin tapu kayıtlarında tescil tarihi 26.03.1990 dır.
   
Beldemizde yapılan İbrala Barajı su toplama havzası altında kalan Denircik Mahallemizde bulunan iki mezarlık DSİ’nin talimatı, mevta sahiplerinin talepleri üzerine toplam 287 adet mezardan bir kısmı yeşildere Merkezde bulunan mezarlıklara, büyük bir kısmı ise yeni yapılan TOKİ  mezarlığına taşınmış ve defnedilmiştir.

Beldemizde yapılan İbrala Barajı altında kalan yüzbinlerce dönüm verimli arazimiz kamulaştırılmış, en çok Yeşildere halkını özelliklede Denircik Mahallemizde oturan hemşerilerimizi mağdur etmiş, göç etmek zorunda bırakmış, Yeşildere   nüfusu azaltmıştır.İbrala Barajı suyunun % 36 sı Karaman’a içme suyu olarak tahsisi edilmiş, geri kalan su ise Yeşildere, Sudurağı, Canhasan, Ağılönü ve yakın köylerin arazilerinin sulanmasına tahsis edilmiştir.

Buna rağmen bazı art niyetli kişiler mevtalarla ve mezarlıklarla uğraşarak iki belde insanının arasına nifak sokmak, kişisel hırslarını tatmin etmek veya rant sağlamak istemektedirler.
Globallaşan  dünyada iç içe olan iki komşu beldenin meralarını kiralamak isteyen kişi ve kuruluşlara karşı birlikte hareket ederek,  Yeşildere idari sınırları içerisinde bulunan meraların Yeşildere’li işsiz aşsız, topraksız  gençlere, Sudurağı içerisinde bulunan meraların Sudurağı’lı gençlere dağıtılması, bu mümkün değilse Yeşildere  Meralarının Yeşildere Tarımsal Kalkınma Kooperatifine tahsis edilmesi, Sudurağı meralarının Sudurağı hayvancılarına tahsis edilmesi her iki belde de tarım ve hayvancılıkla uğraşan  halkın menfaatine olacaktır.

Bu vesile ile Yeşildere’li, Sudurağı’lı ve Karamanlı insanlarımıza selam ve saygılarımı sunarım,''dedi.