Karaman’da izinsiz olarak otobüs durakları, elektrik direkleri, pano, ağaç ve duvarlara ilan asanları, Karaman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü uyardı.

Özellikle yaz aylarında eleman arayan, işletme açan, kiralık ve satılık ilanı veren, işyerinin reklamını yapan firmalar tarafından yapıştırılan ve görüntü kirliliği oluşturanlara Kabahatler Kanunu’na göre para cezası uygulanacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar: “Zabıta ekiplerimiz zaman zaman  duraklara, direk ve ağaçlara yapıştırılan ilanları topluyor. Gelişi güzel asılan bu ilanlar vatandaşlarımızı rahatsız ettiği gibi görüntü kirliliği de oluşturuyor. Bunu engellemenin tek yolu bilinçlenmekten geçiyor. Toplumun daha duyarlı davranarak bu ilaları asmaması için sürekli duyurular yapıyoruz. Uyarıları dikkate almayan firma ve şahıslara da Kabahatler Kanuna göre cezai işlem uyguluyoruz” dedi.

Başkan Yardımcısı Ünüvar, şehrimize sahip çıkmamız gerektiğini söyleyerek, kamu yararına ve ticari amaçlı etkinlik duyurularının şehrin birçok kısmında bulunan bilboard alanlarına yapabileceklerini hatırlattı.