Okulların tatile girmesiyle birlikte öğrenciler yaz okullarında zamanlarını değerlendiriyor. Değerler eğitiminin verildiği yaz okullarında öğrenciler çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de yaparak hem kendilerini geliştiriyor, hem de güzel vakit geçiriyorlar.
Değerler eğitiminin verildiği yaz okullarında öğrenciler çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de yaparak hem kendilerini geliştiriyor, hem de güzel vakit geçiriyorlar. Yaz okullarından biri de “Sağlıcakla Kal” projesi kapsamında Karaman Lisesinde açılan Mavi Tırtıl Yaz Okulu.
Mavi Tırtıl Yaz Okulunda öğrenciler çeşitli etkinliklerle bir araya geliyor. Proje kapsamında sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler yapılıyor.

Mavi Tırtıl Yaz Okulu öğrencileri için düzenlenen etkinliklerden birine İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Şube Müdürleri Zeki Tuman, Turan Kayacılar ile Karaman Lisesi Müdürü Ayhan Kahraman da katıldı.

Yaz okulu çalışmaları hakkında İl Müdürüne bilgi veren Ayhan Kahraman: “Geçen yıl başlanan yaz okuluna bu yıl 60 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Sabahları değerler eğitimi, öğleden sonra şiir, tiyatro, müzik ve pratik İngilizce dersleri ile sporun çeşitli branşlarında eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerin tamamı branş öğretmenleri tarafından veriliyor. Her hafta işlenen değerle ilgili sinema gösterimi yapılıyor, pikniğe gidiliyor ve tarihi mekanlar geziliyor. Bu gün piknik için bir araya geldik, buraya kadar gelerek bizleri onurlandırdınız. Öğrencilerimiz ve çalışanlarımız adına sizlere teşekkür ediyorum." dedi.
İl Müdürü Sultanoğlu; Doğal ortamların öğrencinin eğitiminde çok etkili olduğunu belirterek idarecilerin, öğretmenlerin izcilik faaliyetlerine, kır gezilerine, pikniklere, kültür gezilerine önem vermelerini, eğitimi dersliklerle sınırlandırmamasını  istedi.

Sultanoğlu: “Mavi Tırtıl Projesi yazın okulların boş olduğu, öğretmenlerin tatilde olduğu dönemlerde öğrencilerle okulu ve öğretmenleri buluşturan bir proje oldu. İlimizin ilk defa öncülük ettiği bu yaz okulu projesi değerler eğitimi, sanat eğitimi ve spor eğitiminin bir arada verildiği önemli bir çalışmadır. Bu proje İl Müdürlüğümüzün girişimleri sonucu Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Tarafından tüm ülke geneline tavsiye edilmiş, bu yıl bir çok ilde yaz okulları açılmıştır. Bu kurslarla öğrencilerimiz yeni eğitim öğretim dönemine daha donanımlı olarak başlayacaklardır. Öğrencilerimizi ve emeği geçen tüm çalışanlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.