İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılışı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Sultanoğlu yayımladığı mesajda;
"2014-2015 eğitim öğretim yılına sevinç ve heyecanla başlıyoruz. Uzun bir aradan sonra okullar ve sınıflar, buralara can katacak çocuklarımızla buluşacak. Çocuklarımız, eğitim sayesinde milletimizi inşa edecek bilinçli, donanımlı, ahlaki değerlerle bezenmiş bireyler olarak yetişecek.

Yeni eğitim öğretim yılına yeni umutlarla, yeni hedeflerle başlıyoruz. Hedeflerimize eriştirecek olan, tarihimizden aldığımız güçle, neslimize mekan ve tarih bilinci verecek öğretmenlerimizdir. Büyük atılımlar yapabilmek için büyük düşünen gençler yetiştirmeli, bunun için de çocuklarımızın özgüven sahibi olmasını sağlamalıyız.

Sevgili öğrenciler,

Uzun bir tatil sürecinden sonra derslere alışmakta zorlanacaksınız. Belki yeni okullarınız, yeni sınıflarınız, belki de yeni öğretmenleriniz olacak, bir an önce onlara alışmanız başarı yolunda işinizi kolaylaştıracaktır. Tarihi değiştirecek eşsiz başarılara imza atacak güce sahip olduğunuzu, tarihimizde yer almış şahsiyetlerin hayatlarından ilham alarak kendinizde görebilirsiniz.

Değerli yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz,

Yaptığınız hizmet ile ülkemize, milletimize, tüm insanlığa önemli değerler katıyorsunuz. Sizler, İlkeleri ve değerleri olan, fedakarlıkla hizmet eden, kendi alanında örnek gösterilen toplum önderlerisiniz. Her biri ayrı ayrı keşfedilmeye hazır birer dünya olan çocuklarımız sizlerin gayreti ve fedakarlığıyla yetişecek.

Yeni umutlarla başladığımız eğitim öğretim yılını; sağlık, mutluluk ve başarıyla tamamlayabilmek temennisiyle, yeni yılın öğrenci ve velilerimizle tüm eğitim camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum." ifadelerine yer verdi.