Karaman Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı Muharrem Ayı dolayısıyla 75. Yıl Şehitler İlkokulu öğrencilerine ve katılımcılara Aşure dağıttı.

Dualarla başlayan programda okul Müdürü Abdullah Demir “İslam inancında hürmet edilmesi gereken aylar arasında olan Muharrem ayında birçok önemli hadisenin meydana geldiğini belirterek; yeni başlangıçların yaşandığı Muharrem ayı ve onuncu günü olan Aşure Gününün bizim hayatımızda da yeni başlangıçlara vesile olmasını temenni ediyor, başta Karaman Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Bayram Bey olmak üzere bu etkinliğe destek verenlere teşekkür ediyorum“ dedi.  

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Bayram Uy dsala yaptığı açıklamada “Birlik ve beraberliğin önemine değinerek gelecek nesillere birlik ve beraberlik ruhunun aktarılmasında önemli yeri olan Aşure Etkinliklerine geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da davam ettiklerini belirterek, bu gün burada 75. Yıl Şehitler İlkokulu öğrencilerine ve katılımcılara yaklaşık 500 kişilik aşure dağıtılmıştır. Muharrem ayı vesilesiyle yaşanan acıların son bulması, İslam Aleminde akan kanların durması, barış ve huzurun insanlığa hakim olması en büyük dileğimizdir, duamızdır” dedi.
Program Kemal Reis Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zekeriya Boray’ın ney taksimi ile sona erdi.