Karaman’da Bıldırcın ve üveyikle yılın av sezonu başladı. Avcıların özellikle yok olmak üzere olan türleri korumalarını, avlanırken bağ ve bahçelerinde fasulye yolan, pancar sulayan insanların olacağını hesaba katarak dikkatli ateş etmeleri önerildi.


Merkez av komisyonunun almış olduğu karar gereği, avlanma limitinin bıldırcında 10, üveyikte ise 8 olarak belirlendiği, "4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre, avcılık belgesi ve avlanma izni alan kişiler, izin verilen sahalarda, belirtilen türleri, izin verilen miktarda  avlanma hakkına sahip oldukları açıklandı.
“Bütün avcılara Rastgele diyoruz.”diyen Karaman Milli Parklar Şefi Mustafa Alkan, yapmış olduğu açıklamada, sezon boyu gece ve gündüz çok sıkı kontrollerin yapılmaya başlandığı, görevlilerin yönetmeliklere aykırı uygunsuz av yapan kişiler hakkında kanuni işlem yapılacağını, avlanma limitlerine, avlanma günlerine mutlaka uyulması gerektiğini belirtti. Özellikle geceleri yapılan farla kaçak avlanmaya kesinlikle müsamaha edilmeyeceği, Jandarma, muhtarlar ve korucularla sıkı işbirliği içinde olduklarını söyleyen Alkan, öte yandan, kum kekliği, kınalı keklik, kaya kekliği avının 20 Ekim 2012 tarihinde başlayacağını bıldırcın ve üveyik avının ise 25 Kasım'da sona ereceğini söyledi.