Hollanda’da yaşayan Karamanlı hemşerilerimiz tarafından kurulan köy dernekleri, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programları düzenlediler.

Her yıl geleneksel olarak bayramlaşma programları düzenleyerek dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine katkı sağlayan Hollanda’daki köy dernekleri, değişik yerlerde bayramlaşma etkinlikleri tertip ettiler.
Hollanda’da gerçekleşen bayramlaşma programlarına Hollanda Karamanlılar Vakfı (HOKAV) yöneticileri, Hollanda BizBize Karaman Vakfı yöneticileri, köy derneklerinin temsilcileri ile hemşerilerimiz katıldı.


SUDURAĞI DERNEĞİ KAHVALTISI
Hollanda Sudurağı Derneği tarafından Schiedam Merkez Camii’nde düzenlenen ‘Kurban bayramı bayramlaşma kahvaltısı’ programına Hollanda’da yaşayan Suduraklılar katıldı. Hollanda Sudurağı Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Başkan Yardımcısı Ömer Aşıran,  “Kasabamıza çocuk parkı kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Hollanda’daki bir yardım fonu ile ortaklaşa hazırlanan proje gereği çocuk parkı kısa zamanda sizlerin de katkısıyla kasabamıza kazandırılacak. Öte yanda 25 Aralık günü siz değerli hemşerilerimiz ve üyelerimize geleneksel ‘Arabaşı akşamı’ programı düzenleyeceğiz. Ayrıca önümüzdeki Ocak ayında ise ‘genel kurul’ toplantımızı yapacağız, üyelerimize yer ve tarih konusunda bilgi vereceğiz”, dedi.

AVRUPA BOZKANDAKLILAR BAYRAMLAŞMASI

Avrupa Bozkandaklılar Derneği, Rotterdam Pier 80 Semt evinde düzenlediği bayramlaşma yemeği samimi bir atmosferde gerçekleştirildi.
Karamanlı sanatçı hemşerimiz Mahmut Işık, Hacivat-Karagöz ve türkülerle renklenen bayramlaşma programında kısa bir konuşma yapan Avrupa Bozkandaklılar Derneği Başkanı Ahmet Gürbüz, “Her yıl geleneksel olarak tertip ettiğimiz bayramlaşma programımıza bu yıl katılımın istenilen seviyede olmaması bizleri üzdü. Dernek olarak bayramlaşma programlarına büyük önem veriyoruz ve geniş katılım bekliyoruz. Ancak bu yıl katılımın az olması bizlerin burada varlığımızın devamı noktasında endişelendirdi. İnşallah bundan sonraki programlarımıza beklenen katılım olur. Siz değerli üyelerimizden isteğimiz, derneğimizin faaliyetlerine destek vermeniz.” şeklinde konuştu.
ÇOĞLULULAR YEMEKTE BULUŞTU
Henüz 5 ay evvel resmi olarak kurulan ‘Avrupa Çoğlulular Derneği’ üyeleri, Rotterdam’da biraraya gelerek bayramlaştılar. Kurban Bayramı yemeği vesilesiyle biraraya gelen Çoğlulular, hasret giderdiler.
Hollanda’nın yanı sıra Almanya ve Belçika’da ikamet eden Çoğlulular’ın katıldığı programda konuşan Başkan Erkan Özçelik, “Hollanda genelinde 200’den fazla hemşerimizin olduğunu tahmin ediyoruz. Bu gibi toplantılarla hem hemşerilerimize ulaşmak, hem de önemli günlerde bir araya gelmeyi amaçlıyoruz. Siz değerli hemşerilerimizden isteğimiz, derneğimize sahip çıkıp, üye olmanız ve ulaşamadığımız hemşerilerimize ulaşmamızı sağlamanızdır. Sizlerin katkısıyla köyümüze ambulans, kamera sistemi ve dev bayrak kazandırmak istiyoruz, yardımlarınızı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Rotterdam / Hollanda