Her yıl geleneksel olarak bayramlaşma programları düzenleyerek dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine katkı sağlayan bayramlaşma etkinliklerinin biri de Rotterdam’da gerçekleştirildi.

Avrupa Bozkandaklılar Derneği, Rotterdam Pier 80 Semt evinde düzenlediği bayramlaşma yemeği samimi bir atmosferde gerçekleştirildi.

Çocuklara yönelik etkinliklerin de yapıldığı bayramlaşma programı Mustafa Uysal tarafından okunan Kuran ile başladı.

Avrupa Bozkandaklılar Derneği Başkanı İlyas Baytekin, “Her yıl geleneksel olarak tertip ettiğimiz bayramlaşma programımıza katılımın fazla olması bizleri mutlu etti. Biz henüz yeni göreve geldik ve yönetim kurulumuz daha çok genç arkadaşlardan oluşmaktadır. Amacımız, sadece Hollanda’da değil, Avrupa’nın diğer ülkelerinde yaşayan köylülerimize de ulaşıp, birlikte organizasyonlar yapmak. Siz değerli köylülerimiz derneğimize ne kadar sahip çıkarsa o oranda derneğimiz güçlü olur. Sadece bayramlarda bir araya gelmeyip, başka etkinlikler de düzenlemek istiyoruz. Örneğin Şubat 2015’te ‘Arabaşı Gecesi’ ve 8.Mart.2015 tarihinde de ‘Kadınlar Günü’ etkinliğimiz olacak.” dedi.

Derneğin kurulması ve bugüne kadar aktif şekilde faaliyetlerine devam etmesini sağlayan bazı vatandaşlarımıza vefa örneği olarak plaket takdim edildi.

Hollanda’nın birçok kentinden Bozkandaklıların hazır bulunduğu programa bazı köy derneklerinin temsilcileri de katıldı. Program yaklaşık 5 saat sürdü.