Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı’nın açıklaması;
Ayaklanma mı? Vandalizm mi?
Ülkemiz IŞİD bahanesiyle onlarca ölü, yüzlerce yaralı sokaklar maskeli teröristlerce yangın yerine döndü. PKK ve uzantıları kudurmuş her tarafa saldırıyor. 
Askeri vesayeti yıktık diyerek demokrasi şaklabanlığı yapanlar, ülkeyi terör vesayetine teslim ettiler.
Çözüm süreci Türkiye’yi çökertme planıdır. Hala çözüm çözüm çözülecek miyiz? Yaşadıklarımız BOP’un gereği midir?
Vatandaşlarımızın geçim, ekmek, aş ve iş derdi varken; birde asayiş, emniyet ve can derdi oldu…
Tekmelenen ,kırılan Atatürk büstleri değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığı ve bağımsızlığıdır.’ ’Ne mutlu Türküm diyene’’ sözünden, Andımızdan rahatsız olanların Türkiye’yi getirdiği noktadır.
Binlerce yıllık Türk milletinin ve devletinin ordusu ve onun komutanlarının terör örgütü diye tutsak edilişinin ve yargılanmasının sonucudur.
Yıllarca PKK vb. terör, ihanet yuvalarıyla mücadele eden er, erbaş ve subaylarımızın sanık sandalyesine oturtulup ,teröristlerin istek ve planlarının müzakere yapılmasının sonucudur…
İlçelerdeki Askerlik Şubeleri ve beldelerdeki Jandarma Karakollarının kapatılmasındaki gizli niyetler ve hedeflerin amacı nedir?
Gelinen bu nokta Camilerde Türkçe vaaz ve hutbelerden vazgeçilip devletin camilerden kovulmasının sonucudur.
Türk milletinin yakından tanıdığı neidüğü belirsiz bir takım tiplerin “akil adam” sıfatıyla tüm Türkiye’de beyin yıkama göreviyle ortalığa salınmasının sonucudur.
Çıban Perver’lerle meydanlara çıkıldığı günün sonucudur.
Türk yargısını teröristlerin ayağına götürüp Habur’da çadır mahkemeleri kurulduğu günün sonucudur. 
Habur’dan gelen eli kanlı katillerin şehir şehir dolaştırıldığı günlerin eseridir. Oslo’da yapılanların sonucudur.
Resmi dairelerden T.C. ibaresinin silinmesinin sonucudur.
Anadilde eğitim diye yırtınıp tepinenlerin Türkçeyi neredeyse yasaklamaya götürdüklerinin sonucudur.
İngiliz ajanı Şeyh Sait gibi hainlerin meydanlara, caddelere isimlerinin verildiği, heykellerinin dikildiği, adlarına toplantı, konferans vb. düzenlenmesinin sonucudur.
Belediyeler, resmi daireler, karakollar, dükkanlar, okullar, evler ,arabalar otobüsler.. yakılıp yıkılırken bayraklar çiğnenirken hâlâ çözüm süreci saçmalığına saplananların eseridir.
Türkiye yangın yerine dönmüş… Bunlar isyan değilse, o zaman isyan nedir?
Kimse kıvırmasın yaşananları şiddet, çatışma, Vandalizm gibi tarif etmeye kalkmasın .Hâlâ Vandalizm ,bilmem neymiş, yarım ağız konuşanlar bizi de mi ahmak sanıyorsunuz?
Şimdi anladık Türkiye Cumhuriyeti devletinin adının “Yeni Türkiye” diye değiştirilmesini..
Çok çalıştınız, övünün Yeni Türkiye eserinizle!
Türkiye Cumhuriyeti vatanı milleti ve devletiyle bölünmez bir bütündür. Doğu ve güneydoğu da işiyle, aşıyla uğraşan devletine, milletine, bayrağına bağlı vatandaşlarımızı bir avuç teröriste teslim etmeye kimsenin hakkı yoktur…
Milyarlarca liralık hasarın maliyetini Türk milletine ödeteceksiniz. Vergiler, zamlar… Hayır bu maddi kaybın tazminini bunun sorumluları ödemelidir. Sizin hata, ihmal ve beceriksizliğinizin sorumlusu Türk milleti olamaz!
PKK okullar açıyor, devlet gidip okulların kapısına ip bağlıyor.. Devletin gücü, kudreti ve hâkimiyetinin bir ipe bağlanmasının sonucudur bu isyan…
Terörle mücadele eden kahraman polislerimizin tutuklanmasının sonucudur bu… Polisin tüm yetkilerinin alınıp demokrasi, özgürlük nutuklarının atılmasının sonucudur.
Fuhuş ve uyuşturucu kaçakçılarına göz açtırmayan emniyet amir ve polislerinin pasif, etkisiz makamlara çekilmesinin, kahraman korucuların sahipsiz bırakılmasının sonucudur.
Devletin istihbaratının CİA, MOSSAD vb. güdümüne sokulmasının eseridir…
Körle yatan şaşı kalkar.
Pkk ve uzantılarıyla görüşme, anlaşma ve müzakereleri suç olmaktan çıkaran yasaların çıkarılmasının sonucudur…
Satılmış medya, satılmış aydın bozuntuları manzarayı yine çarpıtmakla meşgul.. Neymiş Pkk, Hüda-Par veya pkk Hizbullah çatışmasıymış!
O yakılan bayraklar ay yıldızlı bayrağımız mı? Hizbullah flaması mı?
Beyler; ülkeyi böyle teslim almadınız ama bu hale getirdiniz. Bizi biz yapan değerlerimizi ve kurumlarımızı tanınamaz hale getirdiniz. Türklük ayaklar altına alınmaya çalışılırken her türlü şer ve ihanet odakları ayağa kaldırıldı.
Analar buna ağlamayacak da neye ağlayacak.
Ey Mısır’daki Mursi için kefen giyenler; Türkiye Cumhuriyeti devletine kefen biçiliyor kör müsünüz?
Bırakın Ortadoğu’yu dizayn etme martavallarını da Türkiye’nin düzenini, huzurunu ve birliğini koruyun yeter.