Ayrancı belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, aldıkları kararla birlikte ilçe merkezinde bulunan binalar mavi beyaza boyadıklarını söyledi. Hizmet makamında ikinci dönemini de başarıyla ve hizmet heyecanıyla yürüten Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, ” Biz göreve başladığımızda hizmete Ayrancının temel ihtiyaçlarından başladık. Bunlardan biri de ilçe merkezinde ana caddenin çevre düzenlemesi idi.

Vatandaşlarımızdan özellikle Ayrancı dışında olan hemşerilerimizden bize ” Yıllardır gelip gidiyoruz ve Ayrancı bir türlü değişmedi ” şikâyetleri geliyordu. İlçe merkezindeki eskimiş, köhne binaların yıkım kararıyla birlikte gazino binasını da yıktık. Ana caddede bulunan bütün binaları ise mavi beyaza boyama kararı aldık” dedi.

Binaların neden mavi beyaza boyanıyor sorusuna Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı’nın yanıtı ise şöyle oldu ;” Mavi bir Türk rengidir. Tabi bunun yanında Ayrancı sporumuzun rengi de mavi beyaz. Ayrancıyla özdeşleşmiş olması münasebetiyle böyle bir karar aldık.

Ana caddedeki binaların %70 ‘i kadarını mavi beyaza boyadık ve Ağustos’un sonuna kadar tamamı mavi beyaza boyanmış olacak “dedi. Ayrancı da binaların mavi beyaza boyanıyor olması ilçe halkı tarafından da taktirle karşılanıyor. Vatandaşlar bu değişim ve gelişimden dolayı Başkan Büyükkarcı’ya teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.