Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;

 
“Ülkemizde arazi toplulaştırma işlemi son yıllarda hız kazanmıştır. Tarımda verimliliğin artırılması ve girdilerin azalması noktasında arazi toplulaştırmasının büyük önem içerdiğini biliyoruz.
 

Son yıllarda çok sayıda köyümüzün toplulaştırma kapsamına alınması ve KOP Projesi kapsamında arazi toplulaştırmaların desteklenmesi nedeni ile ilimiz önemli bir mesafe alarak arazi toplulaştırma işlerinde Karamanımız örnek illerden biri haline gelmiştir.
 

Ayrancı ilçemizde Karaman’ın en az yağış alan fakir bir ilçesidir. İlçemizde tarımsal üretimi destekleme amacı ile hem arazi toplulaştırması hem de kapalı şebeke sulamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmakta idi. Ancak, barajın sulama projesi ile fiziki sulama arazisi arasında farklılık olması kapalı şebeke sulama işini engellemiştir.
 

Ancak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Ayrancı İlçemizde toplulaştırmaya müsait 10 köyümüzün arazi toplulaştırması işinin 2014 Yatırım Programına alınması kararlaştırılmıştır. Bu hizmetimizin Ayrancı’ya katkı vereceğini inanıyoruz.
 

Toplulaştırmanın yatırım programına alınmasında emeği geçen yetkililere teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim.” dedi.