Ayrancı Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda Ayrancı’da faaliyete geçirilmesi planlanan “Başlamışlı-Kocadere Mikro Havzası Entegre Rehabilitasyon Projesi” hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Projenin hazırlık çalışmaları Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü Koordinasyonunda, uygulamaları ise ilgili kurum ve kuruluşların teknik desteği ile Orman Genel Müdürlüğü taşra birimi Karaman Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılıyor.

Toplantıya Ayrancı Kaymakamı Fatih Kaşıkcı, ÇEM Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı ve Şube Müdürleri, Konya Orman Bölge Müdürlüğünden Şube Müdürleri, Karaman Orman İşletme Müdürü ve diğer daire amirleri, proje uzmanları ve ilgili köy muhtarları katıldı. Kaymakam Fatih Kaşıkcı toplantıda yaptığı konuşmasında "Kocadere ve Başlamışlı derelerinin geçtiği 9 köyümüzde 2015-2019 yılları arasında 5 yıl süreyle uygulanacak projenin ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kocadere ve Başlamışlı deresinin geçtiği Üçharman, Kıraman, Berendi, Çat, Akpınar, Melikli, Buğdaylı, Küçükkoraş ve Kayaönü dahil 9 köyde 134.250 hektar alanda 2015-2019 yılları arasında uygulanacak projede doğal kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamak, hayvancılığı ve çiftçiliği geliştirmek, erozyon kontrolü için tedbirler almak gibi faaliyetler yer alıyor.