Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, her yıl trafik kazalarında binlerce insanın can verdiğini, on binlerce insanın sakat kaldığını, milyarlarca liralık maddi kayıp meydana geldiğini söyledi. Dinçer, kazaların küçük yaşlarda verilecek eğitimle azaltılabileceğini belirtti.
Karaman'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Pirireis Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Selim ve Arkadaşları Trafikte' konulu animasyon filmin galasında konuşan Dinçer, trafik kültürü olan ve olmayan aynı seviyedeki iki ülke istatistiki anlamda takip edildiğinde 10 yıl sonra geldikleri noktanın çok farklı olacağını kaydetti. Dinçer, trafik kazaları ile ile ilgili bilgiler değerlendirildiğinde can kaybından, yaralanmalara ve bunların getirdiği maddi manevi kayıplara kadar birçok açıdan önemli problemlerin yaşandığını dile getirdi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Ak Parti Karaman milletvekilleri Lütfü Elvan ve Mevlüt Akgün ile tüm daire amirlerinin katıldığı programda Bakan Dinçer, Fatih Projesi ile ilgi çalışmalara da değindi. Dinçer, proje kapsamında trafik şuurunun oluşması için çizgi filmlerin de önemli olduğunu söyledi. Dinçer, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Selim ve Arkadaşları Trafikte' adlı animasyon filminin önemli bir çalışma olduğunu belirterek, katkı verenlere teşekkür etti.

Program, animasyon filmin yapımını gerçekleştiren Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi Müdürü Asilkan Öztürk ile projeye maddi destek veren Şimşek Bisküvi Genel Müdürü Erol Şimşek'e plaket verilmesi ve animasyon filmin izlenmesi ile sona erdi.