Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İslam Aleminin önemli bayramlarından biri olan Kurban Bayramı hakkında kutlama mesajı yayınladı. Bakan Elvan’ın yayınladığı mesajda “Küskünlerin barıştığı, kırgınlıkların sona erdiği, uzaktakilerin sevdiklerine kavuştuğu bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“BU BAYRAM BURUK GEÇECEK”

“Mübarek Kurban Bayramının aziz milletimize, İslam Dünyası’na ve tüm insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diyen Bakan Elvan, “Bu bayram bizler ve İslam Alemi için buruk geçecek. Zira birçok ülkede Müslümanlar bayrama savaşların, çatışmaların ve silahların gölgesi altında giriyor. Suriye’de, Irak’ta, Gazze’de ve birçok İslam coğrafyasında çocukların gözü yaşlı, aileler parçalanmış durumda. Temennimiz bu acıların bir an önce dinmesi ve önümüzdeki bayramlarda herkesin ailesi ile mutlu bir şekilde bayramı idrak etmesi yönündedir” açıklamasında buludu.

“TRAFİK KURALLARINA RİAYET EDELİM”

Her bayram tatilinde olduğu gibi bu bayramda da milyonlarca vatandaşın sevdiklerine kavuşmak için yollara düşeceğini belirten Bakan Elvan, özellikle hususi araçları ile bayram tatili vesilesi ile yola çıkacak vatandaşların trafik kurallarına riayet etmesi büyük önem taşıdığını bildirdi.

Kurban Bayramının insan hayatına verilen değeri, insanların birbirine olan sevgisin ve saygını göstermek için vesile olmasını dileyen Bakan Elvan, “Bayram seyahatlerinde, trafik kurallarına azami derecede riayet ederek, daha dikkatli, daha duyarlı olalım; uykusuz, yorgun veya alkollü biçimde araç kullanmayalım. Bayram sevincimizi gölgeleyecek, bu sevincimizi acıya dönüştürecek tutum ve davranışlardan özellikle kaçınalım” uyarısında bulundu.

Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını tekrar  tebrik eden Bakan Elvan, birlik ve beraberlik içerisinde daha nice bayramlara kavuşmayı diledi.