Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valiliği ve partisinin Karaman İl Teşkilatı ziyaretlerinin ardından Karaman polisevinde sanayici ve işadamları ile yemekte buluştu. 
Yemekten sonra burada bir konuşma yapan Bakan Elvan, OSB de üretim yapan sanayicilerin, Hızlı Tren ‘in yük taşımacılığı projesine dahil edilerek OSB’de açılacak lojistik merkez ile her hangi bir tır kamyonet ihtiyacı duymadan limana sevkiyat imkanı bulacaklarını söyledi.
“KONYA KARAMAN YOLU STANDARDI YÜKSELECEK”
Elvan, konuşmasının devamında, “Karayolları projelerimiz devam ediyor. Konya Karaman karayolunun da standardı yükseltilecek. Aşağı yukarı 53 km’lik bir kısmı kaldı. Sıcak kaliteli asfalt yapımı ile kalan bölümü de 2014 yılı içerisinde bitireceğiz. Yani Karaman’ın bir geçiş merkezi olması yönünde çalışmalara ağırlık vereceğiz.”dedi.

“HAVAALANI PROJESİ”
Karaman ve bölgesi için halkın talep ettiği Havaalanı projesine de açık getiren Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan;
“Başbakan’ımızın da ifade ettiği gibi, herhangi bir vatandaşımız arabaya bindiğinde 100 -135 km mesafe ile havaalanına ulaşabiliyor. Bizde o çerçeveden hareketle Karaman’ın ortalama 130 km kadar havaalanına bir mesafesi var. İlçelere baktığımızda ise bunun uzaklıkları daha fazla. Bununla ilgili Türkiye’de Karaman’a benzer birkaç ilimiz daha var. Havaalanı ile ilgili çalışma arkadaşlarıma bilgi verdim. Bununla ilgili ön çalışma yapıyorlar. Gelişmeler konusunda daha sonra sizlere bilgiler vereceğim.”dedi.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ”
Bakan Elvan, gazetecilerin Hakimler Savcılar Yüksek Kuruluna İlişkin Anayasa Değişikliği ile ilgili sorusuna da;
“HSYK’ya yönelik şunu ifade edebilirim. Biz Anayasa değişikliğine sıcak baktığımızı ifade ettik. Buna da hazırız. Gelişmiş ülkelerdeki yöntem belli. Hemen hemen tüm gelişmiş ülkelerde meclis tarafından bu kurul belirleniyor. Dolayısı ile muhalefetin bu hususa sıcak bakması halinde elbette bu tür Anayasa değişikliğine gidilebilir diye düşünüyorum.”dedi. Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan İşadamları ile buluştuğu yemeğin ardından Karaman Mersin karayolu Sertavul geçidinde bulunan viyadük ve yapılması planlanan tünel projesi öncesinde bölgeye incelemede bulunmak üzere Polisevinden ayrıldı.