“Seka  Taşucu  Limanı  Özelleştirme” başta olmak üzere Vali Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Karaman Ticaret Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay’ın katıldığı  “Seka  Taşucu  Limanı  Özelleştirme”  konusu  ile ilgili  istişare toplantısı düzenlendi. Toplatı sonrası Bakan Elvan ve beraberindekiler Karaman OSB yönetimi ve iş adamları ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantılar sonrasında Bakan Elvan açıklamalarda bulundu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Karaman Organize Sanayi Bölgesine 100 milyon dolarlık yatırım yapıldığını dile getirerek ''Organize Sanayi bölgesi yöneticilerimizle yine Sanayi Ticaret Oda yöneticilerimizle ve bazı sanayicilerimizle bir toplantı gerçekleştirdik. Karamanın sorunlarını tartıştık. Özellikle sanayi nasıl ve ne şekilde geliştirildi, Karamanı daha hızlı, daha orta ve uzun vaade de perspektif ortaya konulan projeleri nasıl hayata geçirebiliriz noktasında tartışmalar yaptık. Bu çerçevede yine Organize Sanayi yönetimi tarafından profesyonel bir ekiple Karamanda alternatif sanayi alanları neler olabilir konusunda çalışma yaptıracağız. Biliyorsunuz bisküvi ve gıda alanında Türkiye’nin en önemli merkezi konumunda Karaman bisküvi ve çikolata üretimi dışındaki alanlarda neler yapabiliriz bunları ortaya koymaya çalışacaklar ve bu doğrultuda da sanayicilerimiz diğer alanlarda da yatırımlarını gerçekleştirecekler. Şunu ifade etmem gerekiyor 2014 yılında Karaman Organize Sanayi Bölgesine 100 milyon dolarlık yatırım gerçekleşmiştir, bu bizler açısından sevindirici bir haberdir'' dedi.

TEKNO- PARK, BİLİM MERKEZİ VE İŞÇİ KONUTLARI PROJESİ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Tekno- Park, Bilim Merkezi Ve İşçi Konutları projelerinin hayata geçirileceğini dile getirerek ''Karaman Organize Sanayi Bölgesinde bir Bilim Merkezi kurulacak. Bu Bilim Merkezinin alt yapı çalışmaları devam ediyor. Sanayi Bakanlığımız da koordineli bir şekilde OSB yönetimimiz ile bu çalışmayı yürütecek.Bir diğer çalışmamız Tekno-Park ile ilgilidir. Tekno-Park kurulması yönünde de yine OSB yönetimimiz ve Bilim Ve Sanayi Teknoloji Bakanlığımız çalışmayı birlikte yürütecekler. Karamanımızın en önemli sorunlarından bir tanesi biliyorsunuz işçi sorunu fabrikalarımız istenilen düzeyde işçi bulamıyorlar maalesef bu yönde bir çalışma başlatılmıştır. Özellikle OSB’de çalışan işçilerimizin bir çoğunun Karaman'a 1-1.5 saatte mesafede ki ilçelerden beldelerden köylerden geldiğini biliyoruz. Bu kardeşlerimizin Karaman'da yaşayarak günün 1.5-2 hatta 3 saatini yolda geçirmeden hayatını sürdürmesini daha anlamlı olduğunu ifade etmiştik. Bu yönde bir çalışma başlatıldı. Özellikle işçilerimize yönelik TOKİ tarafından işçi konutları yapımı yönünde çalışmalar önemli bir noktaya gelmiş durumda. İnşallah 1-2 ay içerisinde yapımına başlayacağız. İşçilerimiz de rahat bir şekilde Organize Sanayi Bölgesinden Karaman merkezde bulanan kendi konutlarına gidip gelebilme imkanına kavuşacaklar'' dedi.

OSB İLE MERKEZ ARASINA RAYLI SİSTEM GELİYOR

Bakan Elvan Organize Sanayi Bölgesi İle Merkez arasında bir raylı sistem kurmayı düşündüklerini söyleyerek ''Organize Sanayi Bölgesi ile Karaman Merkez arasında bir raylı sistem kurabilir miyiz diye bir öneri geldi. bu doğrultuda da biz Bakanlık olarak Organize Sanayi Bölgesi ile Karaman Merkez arasında bir raylı sistemi projesini yaptıracağız. Bir başka husus Organize Sanayi Bölgesinin arıtmasıyla yönelik. Bununla ilgili olarak Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı gereken desteği verecek ve arıtmaya yönelik çalışmalar suratla başlayacak. Yine Organize Sanayi Bölgesinin genişletme çalışması devam ediyor. Aşağı yukarı 3 milyon metre karelik bir genişleme söz konusu olacak. Son noktaya gelmiş durumda genişleme çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz OSB’deki yeni genişleme alanındaki araziler sanayicilerimize tahsis edilecek. Diğer taraftan 2. Organize Sanayi Bölgesi yapımı konusunda da çalışmalara başladılar. Yine Sanayi Bakanlığımızla birlikte  koordineli bir şekilde bu çalışmayı yürütecekler'' dedi.

İŞSİZ KALAN MADENCİLERE OSB'DE İŞ İMKÂNI VERİLECEK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan maden kazası nedeniyle işsiz kalan madencilere OSB'de iş imkânı verileceğini dile getirerek ''Ermenek'te ve Taşeli Bölgesinde maden kazası sonrası işsiz olan kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimize yönelik daha öncede ifade etmiştim Kalkınma Bakanlığımız, Tarım bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız birlikte bir çalışmayı yürütüyorlar. Bu kardeşlerimizin istihdamı ve kendi işlerini kurabilmesi yönelik çalışmalarımız hızlanmıştır. Ancak sanayicilerimizden bir öneri geldi. Dediler ki biz karı-koca bu kardeşlerimizi çalışmak istedikleri taktirde Karaman Merkezde fabrikalarımızda çalıştırmak istiyoruz dediler. Bu yönde oradaki işsiz olan kardeşlerimizle bir görüşme gerçekleştirilecek. Bunun koordinesini İnşallah Valiliğimizle birlikte gerçekleştirecekler.Ben sanayici arkadaşlarımıza bu önerilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Necati ERMİŞ