Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, bugün Milli Gazete’de yer alan “Güler misin ağlar mısın?” başlıklı haber üzerine bir açıklama yaptı. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Bilgin'in adı verilerek yapılan haberin baştan aşağı yalan olduğunu; Bakanın, habere konu olan isimde bir danışmanı olmadığını; kendilerinin Bakan olduğu dönemde böyle bir atama da yapılmadığı belirtildi. 

Basın açıklamasında, haberde kullanılan fotoğrafın bir sene önce çekilmiş bir anı fotoğraf olduğunu, bu haberi yapan kişilerin, kulaktan dolma bilgilerle, söylentilerden yola çıkarak bir “yalan habere imza attıklarını” ve “gülünç” duruma düştükleri ifade edildi. Yalan haberi yapan ve yayınlayanlar hakkında her türlü hukuki yola başvurulacağı da açıklamada belirtiliyor. Basın açıklaması şu şekilde:

 

BASIN AÇIKLAMASI

 Bugün Milli Gazete’de yer alan “Güler misin ağlar mısın?” başlıklı haber üzerine bir açıklama yapılması gerekli görülmüştür. Buna göre;

 1- Sayın Bakanımızın adı verilerek yapılan haber baştan aşağı yalandır.

 2- Sayın Bakanımızın, habere konu olan isimde bir danışmanı yoktur; kendileri Bakan olduğu dönemde böyle bir atama da yapmamışlardır.

 3- Haberde kullanılan fotoğraf bir sene önce çekilmiş bir anı fotoğrafından ibarettir.

 4- Bu haberi yapan kişi kulaktan dolma bilgilerle, söylentilerden yola çıkarak bir “yalan habere imza atmış” ve “gülünç” duruma düşmüştür.

 5- Yalan haberi yapan ve yayınlayanlar hakkında her türlü hukuki yola başvurulacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur,''dendi.