Bakan AKDAĞ, Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN, Karaman Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Lütfi ELVAN, Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil UĞURLU ve il protokolü tarafından valilik önünde karşılandıktan sonra Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Vali KAHRAMAN, Bakan AKDAĞ'a ziyaretin anısına işlemeli seramik tabak ve el dokuması Taşkale halısı hediye etti.

Makamda devam eden programda Vali KAHRAMAN ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek: “Sayın Bakanımızı ilimizde görmek bizler için büyük bir sevinç. Kendilerine hoşgeldiniz diyorum. Ziyaretiniz bizleri son derece memnun etmiştir. Bugün Karaman için aynı zamanda acı bir gün; çünkü bugün bir polis memurumuz şehit oldu. Bundan dolayı üzüntümüz vardır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, emniyet teşkilatımıza, sevenlerine ve dostlarına sabırlar dliyorum.”dedi.

Vali KAHRAMAN, Karaman'ın binlerce yıllık bir tarihe sahip olduğunu, bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirterek, Karaman'ın coğrafi konum olarak da önemli bir yerde olduğuna dikkat çekti. Hızlı tren projesi, duble yol projeleri ile Karaman'ın her geçen gün daha çok güçlendiğini, daha çok önem kazandığını belirten Vali KAHRAMAN Karaman'ın ekonomik alanda iyi bir yerde olduğunu, bu durumun sağlık alanı için de geçerli olduğunu belirtti. Karaman'ın sağlık hizmetlerinde çok iyi bir yerde olduğuna ve yeni yapılan hastane ile sağlık alanında çok daha iyi noktalara ulaşacağını belirten Vali KAHRAMAN, Karaman'da şu an itibariyle bir anjiyo ünitesinin olmadığını, bunun temel ihtiyaçlardan biri olduğunu belirtti.

Yeni hastanenin bu yıl sonunda hizmete girmesini beklediklerini belirten Vali KAHRAMAN, Karaman'da başlatılan sağlıkta VİP uygulamasına dikkat çekerek: “Sayın Bakanım ilimizde Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, Sağlık İl Müdürlüğümüzle birlikte sağlıkta VİP uygulaması başlattık. Öğrencilerimizin de desteğini alarak, onları da işin içine katarak dezavantajlı ve yaşlı insanlarımıza daha iyi sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz.”dedi.

Bakan AKDAĞ ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bütün Karamanlı kardeşlerime hürmetlerimi ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Saha gözlemcisi arkadaşlarımız birkaç gündür Karaman'da idiler. Sağlık kuruluşlarımızı, çalışmaları incelediler, gözden geçirdiler. Bu ziyaretimizde Karaman'da bundan sonra sağlık alanında neler yapılır, hizmetlerimizi nasıl geliştirebiliriz bunu değerlendireceğiz. Sağlık çalışanlarımızla bir araya geleceğiz, sonra geniş bir toplantıda Karaman'ın sağlık durumunu ele alacağız.Vali bey de ifade ettiler, bu sabah bir polis memurumuzun şehit olması bizleri de derinden üzmüştür. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.”

Bütün Türkiye'de olduğu gibi Karaman'da da sağlık hizmetlerinde mükemmel gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Bakan AKDAĞ, daima iyinin iyisi için çalıştıklarını belirterek: “Sağlık bizim öncelikli alanlarımızdan birisi. Biz daima iyinin daha iyisi için çalışıyoruz. Anne ve çocuk sağlığı, aşılamalar, bir takım taramalar gibi hususlar bakanlığımız tarafından çok başarılı bir hale getirildi. Özellikle kişilerin hayat tarzının değişmesi açısından önümüzdeki on yılda yapacağımız çok şey var. Kişilerin davranışını değiştirmek, farkındalığı artırmak diğer sağlık hizmetlerinden çok daha zor bir iş. Dolayısıyla bu konularda çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Tıpkı sigarayla mücadelede olduğu gibi, şişmanlıkla mücadelede olduğu gibi bu konuda da çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz.”dedi.

Vatandaşın her açıdan son derece rahat edeceği hastaneler yaptıklarını belirten Bakan AKDAĞ Karaman'da yapımı devam eden hastaneye dikkat çekerek: “Vatandaşımızın her açıdan son derece rahat edeceği bir hastane yapıyoruz. Yeni hastanemiz Karaman'da yapılan diğer sağlık hizmetlerinin taçlandırılması olacak. Karaman'da olduğu gibi 2015'in sonuna kadar Türkiye'deki bütün sağlık binalarımızı tamamen yenilemiş olacağız. 2015'te devletin her hastanesi yatak odaları banyolu, tuvaletli; ayakta müdahale odaları son derece iyi, yüksek teknolojinin kullanıldığı hastanelere dönüşmüş olacak. Bir taraftan da sağlık çalışanlarımızın da çok büyük bir iş yükü olduğunu biliyoruz, onların imkânlarını da iyileştirmeye yönelik çalışmaya devam edeceğiz. 2002 yılına göre kıyasladığımızda Karaman'da çok şeyin değiştiğini görüyoruz. Doktor sayımız 2002'de 56 kişi iken şimdi 107, toplamda da sağlık personoli sayımızı 824'ten 1983'e ulaşmıştır. 112 ambulans sayımız iki adet iken, 2011 yılı sonu itibariyle bu sayı 19'a ulaşmıştır. Bir yılda taşıdığımız hasta ya da yaralı sayımızda 1584 kişiden 13371 kişiye çıkmıştır.”dedi.

Daha önceki yıllarda Karaman'da hiç verilmeyen sağlık hizmetlerinin olduğunu belirten Bakan AKDAĞ, Vali KAHRAMAN'ın anjiyo ünitesi talebiyle ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: “Vali Bey'de belirttiler. Bir şekilde kalp krizi geçiren vatandaşımızı ilk dört saat içinde, müdahale edilecek çok gelişmiş merkezlere ulaştırmak istiyoruz. Bunu sadece Karaman için değil bütün Türkiye için düşünüyoruz. Bu konuda 2012'nin sonunu kendimize hedef almış durumdayız.”

Bakan AKDAĞ'ın, basın mensuplarının sorularını cevaplamasından sonra program basına kapalı olarak devam etti.