Avrupa Bardaslılar Derneği tarafından düzenlenen  ‘Buluşma ve kaynaşma’ programına ilgi beklenenin üzerinde oldu, uzaktan ve yakından gelen Bardaslılar birbirleriyle hasret giderdiler.
 
Henüz 1,5 yıl evvel kurulan Avrupa Bardaslılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği’nin organize ettiği programa Hollanda Sosyal Demokrat İşçi Partisi (PvdA) milletvekili Tunahan Kuzu, Güneysınır İlçesi Kaymakamı İbrahim Bayır, Bardas Belediye Başkanı Durmuş Ali Küçükkara, Güneysınır Tarım Müdürü Abdullah Kaya, Hollanda’daki köy derneklerinin temsilcileri, STK üyeleri, işadamları, politikacılar ve Bardaslı vatandaşlar katıldı.
 
Schiedam İslam Merkezi salonunda gerçekleşen programda kısa bir konuşma yapan Avrupa Bardaslılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rıza Görer, amaçlarının ‘Birlik, beraberlik ve kardeşlik’ bağlarının tesis edilmesi olduğunu söyledi.
 
Görer, “Bizler Avrupada yasayan Bardaslılar olarak dernek kurma çalımalarına üç yıl önce baladık. Derneğimizin saygınlık çıtasını yükseltmek için azami gayret sarfederek ülkesini, milletini, köyünü seven bireyler olarak çalışmanın biz dernek yöneticilerinin en temel görevimiz olduğunun bilincindeyiz. Tüm Bardaslıların özellikle gençlerin derneğimize sahip çıkması ve üye olmaları gerekmektedir aksi taktirde ekonominin dar boğaz edildiği Avrupa’da kimlik kaybına uğrarız. Bizler yönetim olarak bu inançla çalışıyoruz, sizler bizlere destek olduğunuz sürece çalışmaya devam edecegiz.” dedi.
 
Sosyal Demokrat İşçi Partisi (PvdA) milletvekili Tunahan Kuzu konuşmasında; öncelikle buraya davet edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.
Kuzu, Hollanda’da yaşayan vatandaşların karamsarlığa kapılmamalarının gerektiğini ifade ederek, şunları  söyledi: “Hollanda’da ekonomi tabiki bu şekilde devam etmeyecek, önümüzdeki yıllarda bugünlerin tarih olacağını göreceksiniz. Bizler mecliste bunun için mücadele veriyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Güneysınır Kaymakamı ibrahim Bayır; Bardas insanının kaynaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: “Burada Hollanda Rotterdam’da bulunmaktan, siz değerli hemşerilerimle birlikte olmaktan mutluluk duydum. Sizlerle buluşmamızı sağlayan yönetime çok teşekkür ediyorum. Sizlerin bu tür organizasyonlarla bir araya gelmeniz sizleri ne kadar mutlu ediyorsa, bizleri de Türkiye’de o kadar mutlu ediyor. Sizler gurbet ellerde derneğinize sahip çıkıyorsunuz, buna çok sevindim. Türkiye’de yatırım yapmak isteyen, iş yapmak  isteyenlere her türlü yardımı devlet olarak yapmaya hazırız.”
 
Güneysınır Tarım Müdürü Abdullah Kaya,Tarım, Hayvancılık ve diğer alanlarda yatırım yapmak isteyenler için  bilgiler verdi. Kaya, ilçe ve ülkemizde devam eden, •TKDK ve IPARD hibeleri, •GTH Bakanlığı Hibe ve Teşvikleri, •Kalkınma Bakanlığı Hibe ve Teşvikleri, •KOSGEB Hibe ve Kredileri, •Ziraat Bankası Kredileri,
•MEVKA Hibe ve Teşvikleri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.
 
Bardas Belediye Başkanı Durmuş Ali Küçükkara, hemşerilerine yaptığı hizmetleri  anlattıktan sonra Bardas’ın yasa gereği seçimlerden sonra belediyeliğine son verileceğini ifade etti. Hollanda Karamanlılar Vakfı (HOKAV) Başkanı Uğur Şen de Avrupa’da örgütlenmenin önemine değindi.
 
Yaklaşık 4 saat süren programın finalinde plaket töreni yapıldı, ardından Anadolu’nun, kış gecelerinin adeta milli yemeği olan ‘Arabaşı’ ikram edildi.
 
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
SCHİEDAM / HOLLANDA