Karaman Barosu tarafından düzenlenen 2. Dönem Mesleki Eğitim Semineri Demosan SPA Otelde gerçekleştirildi.

Hukuki konularda avukatların yanı sıra vatandaşları da bilgilendirmeyi hedefleyen Karaman Barosu, iş güvenliği, işçi alacağı ve işçi hukuku konularında seminerler vererek yükümlüğünü yerine getirmeyi hedefliyor.
Karaman Barosu’nun ev sahipliği yaptığı, Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından meslek içi eğitim seminerleri kapsamında, ‘iş ve sosyal güvenlik hukuku’ konulu seminer Karaman’da bir otelde gerçekleşti. Seminere baro başkanı Av. Oktay Yılmaz ve avukatların yanı sıra, seminer sorumlusu olarak TBB eğitim merkezi yürütme kurulu üyesi Av. Yusuf Akbaş ve eğitmen olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Emin Zeytinoğlu katıldı.
Açılış konuşması yapan Karaman Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz, konusunda uzman hukukçulardan oluşan bir ekiple seminerlere devam ettiklerini belirtti. Yılmaz konuşmasında, ‘’Karaman’da görev yapan meslektaşlarımızın yanı sıra vatandaşlarımızın da değişik alanlarda bilgi sahibi olmasını önemsiyoruz. Bu bağlamda yaptığımız seminerlerde, vatandaşlarımızın güncel hayatta karşılaşması muhtemel olayların hukuki açıdan net bir şekilde anlatılması ve hak durumları noktasında bilinilirliği artırmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.
Karaman gelişen iş sahaları, küçük sanayisi, Organize Sanayi Bölgesi ve çalışan durumu baz alındığında iş güvenliği, işçi sağlığı ve işçi hukuku konularında süratle bilgilendirilmesi gereken iller arasında ilklerden olur. Bu nedenle seminerlerin verimli geçmesini umuyorum’’ dedi.
Karaman’ın Ermenek ilçesinde garnizon komutanlığı yaptığını belirten Prof. Dr. Emin Zeytinoğlu, bu vesileyle Karaman’ı çok sevdiğini ve seminere katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Zeytinoğlu konuşmasında, ‘’Karaman’da işçi mağduriyeti davalarına az sayıda avukatın baktığını öğrendim. Bu davalarla ilgilenin, işçi gerçekten haklıysa kazanırsınız’’ dedi. Zeytinoğlu şöyle devam etti; Anayasamız ayrımcılık yapmayı yasaklıyor, ama pozitif ayrımcılık geçerli. Burada pozitif ayrımcılığa kimler giriyor? İşçiyi koruyacağız, Engellileri, Çocukları, Yaşlıları koruyacağız gibi.’’
İşe iade, iş hukuku konularında mağduriyetin nasıl oluşacağı, kime mağdur denileceği ve işe tekrar dönüş konularında dikkat edilecek konular üzerinde de bilgiler paylaşan Zeytinoğlu’nun konuşması yaklaşık bir saat sürdü.