İlimizde sağlık sektöründe hizmetlerini aralıksız devam ettiren Özel Mümine Hatun Hastanesi’nin el değiştirdiği yönünde çıkan söylentilere hastane Yönetim Kurulu Başkan vekili Faysal Aslan ‘dan açıklama geldi.

Aslan, 2009 yılında kurulan hastaneyi 2011’de devraldıklarını belirterek; “Hastane olarak hizmete başladığımız dönemlerde aylık ortalama 2-3 bin kişiye hizmet veriyorken, son zamanlarda bu sayı yaklaşık 10-12 bin rakamlarına ulaşmıştır.

Ameliyat sayımız ise haftada bir iki tane yapılmaktayken, şu anda ise haftada 40-50 cerrahi operasyona ulaşmıştır. Bu sayıya da kaliteli, tecrübeli hekim kadromuzla, güler yüzlü hizmetimizle ve Karaman halkının bizlere göstermiş olduğu teveccühü ile ulaştık.

Hastane olarak başta hizmet anlayışımız da, Karaman’ın takdirini, beğenisini, teveccühünü kazanmış doktorlarla yola çıkmak onlarla en iyi hizmeti verebilmekti. Gerek Devlet Hastanesinden kadromuza dahil ettiğimiz değerli doktorların yanı sıra, Karaman ilimize üç doçent unvanında ki doktor arkadaşımızla hastanemiz de çalışmaktayız. 

En son olarak ta Genel Cerrahi bölümüze alanında uzman Doçent unvanında çok değerli bir doktor arkadaşımızı bünyemize katarak iyi işler yaptığımızı düşünüyoruz. Bu da yine Karaman halkının teveccühü ile gerçekleşmiştir. 


Ayrıca ameliyathanemiz çok iyi hizmet vermekte olup,  üç doçentimiz de üniversite düzeyinde ameliyatlar yapmaktadırlar.  Ameliyathanemizde, özellikle ortopedi, beyin cerrahi ve genel cerrahi dallarında çok başarılı ameliyatlar yapabilmekte ve bununla birlikte Karaman halkının Konya veya başka şehirlere gitmesine gerek kalmadan sağlıklarına kavuşmalarını sağlamaktayız” dedi.

Aslan, son günlerde hastanenin el değiştirdiği yönünde çıkan söylentilere de açıklık getirerek, “Hastaneyi ilk devir aldığımız dönemle, bugünkü yakaladığımız başarı ve potansiyel kıyaslandığında, o dönem çok zarar etmemize rağmen satmayı hiç düşünmedik. Hastanemizde ki eksiklikleri tamamlayıp sıkıntılarımızı tamamen aşmışken, satmak pek akılla ve mantıkla bağdaşacak bir durum değildir. Örneğin geçen yıl itibariyle 118 bin tane hastamıza bakmışız. Yaklaşık üç bin kişinde ameliyatı gerçekleştirilmiş . Bu kadar başarılı hizmetler verirken hastanemizi satmak gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Gündemimizde yönetim olarak hastaneyi elden çıkarmak gibi bir niyetimiz de yok. Biz Karaman halkına en iyi hizmet vermek için tüm kadromuzla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.