Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) geleneksel organizasyonu Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, İstanbul Boğazı'nda yapıldı. Karaman’ın başarılı yüzücülerinden Fatih Ceyhun Umutlu’nun da katıldığı yarışmalar, Anadolu yakasında Kanlıca İskelesi’nden başlayarak, Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son buldu. 6,5 kilometre mesafede gerçekleştirilen ve büyük bir katılıma ev sahipliği yapan yarışlara 49 ülkeden 1870 sporcu eşlik etti.

Rekor katılımın olduğu 27. yıl mücadelesinde 203’ü Türk 460 kadın, 851’i Türk 1410 erkek, toplam 1870 yüzücü barış ve kardeşlik için kulaç attı. Yüzücülerin dereceleri ise ayak bileklerine bağlanan çipler sayesinde belirlendi.

Böylesine anlamlı ve önemli bir yarışta Karamanı temsil eden Fatih Ceyhun Umutlu, yeni bir başarıya daha imza atarak gelecek yıl düzenlenecek olan yarışmalara elemelere girmeden doğrudan katılma şansı elde etti.

Konu hakkında açıklamada bulunan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Yüzücülerimizden Fatih Ceyhun Umutlu, İstanbul’da gerçekleştirilen yarışta başarılı bir performans sergileyerek 1.29.28’lik derecesi ile Karamanı en iyi şekilde temsil etme başarısı gösterdi. Yüzücümüzün bu başarısı Karaman’da birçok gencimize örnek teşkil edecektir. Yüzücümüzü performansından dolayı bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.