Oda seçimleri yaklaşırken Karaman'da aday adayları belli olmaya başladı. Bunlardan birisi olan Pazarcılar Odası Başkan Aday Adayı Murat Yılmaz Pazarcı Esnaflarıyla Konak Restorantta Bir Araya Geldi.

1965 Avgan doğumlu olan Murat Yılmaz 1978'den beri pazarcılık mesleğiyle uğraştığını ifade etti.

Murat Yılmaz konuşmasında;'' Seçim sürecinin gündemde olduğu bu sıralarda biz burada politika yapmaya değil pazarcıların dertlerini 
sorunlarını çözmek ve onları çözüme ulaştırmak için birbirimizi tanımak kaynaşmak için buradayız .
Karaman Semt Pazarlarının daha ferah , temiz ve nezih bir ortamda hizmet verebilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız . 
Gerçek köylü pazarının ortaya çıkması ve pazarın içine doğru girmesini sağlamak ve dışardan gelen merdiven altı esnafların köylüpazarı adı altında  satım yapmasını engellemeyi düşünüyoruz. Ayrıca Belediyenin Yer Belirlemesi ve sınır çizgisi çekmesi bize büyük güçlük vermektedir.
Kaldırım üzeri ve yol kenarlarında açılan ürün segileri gerek yaya trafiği gerekse araç trafiğini önemli bir payda etkilemektedir.
Bakkal Market ve Avm'lerin Meyve Sebze Satımı'da pazarcıların dert yandığı konulardan birisi . 
Dışarıdan gelen tüccarların satım yapması ve yol kenarlarında satım yapan insanların pazar içine kazandırılmasından yanayız.
Pazar içerisinde bulunan bir adet bekçinin yetersiz bulan pazar esnafı sertifikalı bir güvenlik görevlisinin bu bekçilik görevini üstlenmesi lazım.
Esnafın dinlene bilmesi için bir lokal ve pazarcılar odası adı altında yapı kooparatifi kurmayı düşünüyoruz .
Ve Halkın gözündeki kavgacı , küfürbaz , bağırgan , itici kimliğinden kurtulduğumuz zaman , 
daha iyi hizmek vereceğimize inanıyorum hepinize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum '' dedi.