Karaman Belediyesi'nin projesi olan ve özellikle Organize Sanayi Bölgesinde çalışan işçileri yakından ilgilendiren, 8 Nisan 2015 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen "İşçi Konutları Projesi"nde ihaleyi alan firma ile TOKİ arasında sözleşme imzalandı. "Önümüzdeki günlerde işçi konutlarının temelini atacağız" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti. " Özellikle işçi kardeşlerimizin merakla beklediği işçi konutları ilk etap çalışmalarına başlıyoruz. İhaleyi kazanan yüklenici firma ile TOKİ arasında sözleşme 7 Mayıs 2015 tarihinde imzalandı. Önümüzdeki günlerde yer tesliminin yapılmasının hemen ardından, Allah'ın izni ile projenin temelini atıyoruz. Karamanımıza hayırlı olsun" dedi.

İkinci Etap İhale Hazırlıklarına Başlandı

Başkan Çalışkan açıklamalarına şöyle devam etti; " Konut projesinde ikinci etap çalışmalarına başlandı. İlk etapta 428 konut yapılacak. Ayrıca 32 derslikli ilköğretim okulu 300 kişi kapasiteli camii, Spor sahaları, fitness alanları, yeşil alan ve parklar, çocuk oyun alanları bulunacak. Bu bölgede 5000 konutluk bir alan ayırdık. Bir kaç etapla 5000 konut yapmayı hedefliyoruz. Bu konutları sadece OSB çalışanları ile sınırlı tutmayacağız. Karamanda en az 1 yıldır sigortalı olarak çalışan vatandaşlarımız bu imkandan faydalanabilecekler."

Yeni Müracaat Alınacak Mı?

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan "Yeni müracaatlar ne zaman alınacak?" sorusuna da açıklık getirdi. Başkan Çalışkan; "Şu an için henüz bir müracaat almıyoruz. Yeni başvurular alınacağında vatandaşlarımıza gerekli duyuruları yapacağız." dedi.