Mesajında, şehitlik ve gaziliğin milletin gönlündeki en yüce ve en ulvi makam olduğunu ifade eden Başkan Çalışkan: ”Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için her türlü fedakârlığı ortaya koyan ve bu uğurda canlarını feda etmeyi göze alan şehit ve gazilerimiz, milletimizin gönlünde sönmeyen meşalelerdir. Vatanseverlikleri, cesaretleri ve unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize, hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Bizler de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarımızla onların yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde sergilenen fedakârlık ve kahramanlıklar hafızalarımızdan asla silinmeyecektir.
Ülkemizde son günlerde hain eylemlerini artıran terör örgütünün saldırıları sonucu şehit olan vatan evlatlarını rahmetle, gazi olanları da şükranla anıyoruz. Yüz yıllar boyu kardeşçe yaşadığımız bu topraklar üzerinde, içeriden ve dışarıdan nifak tohumları ekmeye çalışan hainlere karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz. 
Bu düşüncelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum”dedi.