Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan mesajında şunları kaydetti: "Ramazan Ayı, biz Müslümanların birbirine kenetlendiği, paylaşmanın, huzurun, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğimizin daha da pekiştiği mübarek bir aydır. Günümüze bakıldığı zaman, dünya üzerinde, özellikle Müslüman coğrafyalarda din kardeşlerimiz, zor şartlar altında yaşam sürüyorlar. Filistin'de, Suriye'de, Somali'de Arakan'da, Irak’ta, Afganistan'da, Kafkaslar’da, Balkanlar’da ve daha dünyanın birçok yerinde Müslümanlar zulüm altındalar. İnşaallah bu Mübarek Ramazan Ayı, zulüm altında yaşayan Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olur" dedi.
Türkiye İslam Alemi'nin Umudu Haline Gelmiştir
"Dünyadaki gelişmelere geniş pencereden baktığımız zaman, kirli ittifakların Müslüman coğrafya üzerinde bir takım kirli emelleri bulunmaktadır" diyen Başkan Çalışkan: "Türkiye son yıllarda tüm Müslüman Alemi'nin umudu haline gelmiştir. Türkiye olarak, ülkelerindeki zulümden kaçan ve sayıları 2 milyonu aşan çoğunluğu Suriye ve Irak'tan gelen Müslüman kardeşlerimize kucak açtık. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı döneminde İsrail Cumhurbaşkanı ŞimonPerez'e, "OneMinutes" diyerek bu zulme şiddetle karşı çıkmıştır. Artık Türkiye, kendi ayakları üzerinde durabilen, zalimin karşısında, mazlumun da her zaman yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Allah'ın izni ile bu kutlu yükseliş devam edecektir.
“İhtiyaç Sahibi Vatandaşlarımızın Her Zaman Yanındayız”
“Karaman Belediyesi her zaman ihtiyaç sahibi vatandaşların yanındadır” diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bu vatandaşlarımız belediyemizin ‘Hayır Çarşısı’na gelerek her türlü gıda ihtiyacını karşılayabilirler. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım yapmak isteyen herkes belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze müracaat edebilirler” dedi. 
Allah'tan dileğimiz, tüm dünyada akan kanın bir an önce durması, sevgi kardeşlik birlik ve beraberlik duygularının tüm dünyaya hakim olmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm İslam Alemi’nin Mübarek Ramazan Ayı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum" dedi.