Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan 56 mahalle muhtarıyla öğle yemeğinde bir araya gelerek istişare toplantısı yaptı.

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; Karaman’ın tüm mahallelerini, mahalleler için yapılması gerekenleri ve bu mahallelerin sorunlarını yakından bildiklerini ifade ederek, sıkıntılarla bire bir muhatap olan muhtarların, detaylar üzerinde daha çok bilgi sahibi olduğunu, belediyenin bu bilgiler doğrultusunda çalışmalara yön verileceğini söyledi

Başkan Ertuğrul Çalışkan muhtarlarla yaptığı toplantıda şunları söyledi;
“30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sizler mahallerimizde muhtar olarak, ben ise Karaman halkının desteği ile Belediye Başkanı olarak seçildik. Bundan dolayı ben sizlere çalışma arkadaşlarım diyorum. Hepimiz Karaman’da yaşayan vatandaşların destekleri ile seçildik ve vatandaşlarımıza karşı sorumluluk taşıyoruz.
“Mantıklı ve Yapılabilir Bütün Taleplere Cevap Vereceğiz”
Karaman Belediyesi olarak siz değerli muhtarlarımızın, çalışma arkadaşlarımızın her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Belediyenin imkânları ölçüsünde, mantıklı ve yapılabilir bütün taleplerinize cevap verme gayretinde olacağız. Sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan büyük potansiyele sahip Karamanımızı, hep birlikte taşın altına elimizi koymak suretiyle, bu eşsiz şehri hak ettiği en iyi yere getireceğiz.
“Çok Büyük Bir Sorunumuz Yok”
Karaman’da hemen hemen bütün alanlarda çok büyük sorunumuz yok. Alt ve üst yapı çalışmalarında önemli mesafeler kat ettik. Sosyal ve kültürel alanda belli bir çizgiyi yakaladık. Yani kısacası kurumsal olma yolunda uzun bir yol aldık. Bundan sonra hepimizin üzerine düşen, bu başarı grafiğini daha da yükseltmektir.
Sizler mahalle muhtarları olarak mahallelerinizdeki ihtiyaçları, sorunları yerinde ve daha hızlı bir şekilde analiz etme şansınız var. Düzenli olarak sizlerin yetkisinde mahallelerde bir takım anketler yapacağız. Bu anketler sayesinde hangi mahallemizde ne gibi bir ihtiyaç var görebileceğiz.
“Ben Yaptım Oldu” Demeyeceğiz
Belediyecilik hizmetlerinde ‘Ben yaptım oldu’ anlayışına bir son vereceğiz. Sürekli istişare eden, toplumun her kesimi ile iletişim halinde olan ve organize bir şekilde çalışan belediyecilik anlayışını hep birlikte yerleştireceğiz. Herhangi bir ideoloji ayrımı, görüş farklılığı gözetmeksizin Karamanımızın en uzak köşesine hizmet götürme düşüncesinde olacağız.
“Bu Toplantılar Düzenli Bir Şekilde Devam Edecek”
Bu toplantılarımızın ilkini belediye binamızda başlatmış bulunmaktayız. Sizlerle sık sık buna benzer toplantılarda bir araya geleceğiz. Örneğin Yunuskent Mahallesi’nde, İmaret Mahallesi’nde, Gevher Hatun’da ve diğer bütün mahallelerimizde bu toplantıları yaparak sürekli istişare içerisinde olacağız. Bu şehir hepimizin ve bu şehri hep birlikte yöneteceğiz. Bu vesile ile hepinize yeni görevlerinizde başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcınız olsun.”