Konya Tv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’ın sunduğu Gündem programına konuk olan Başkan Uğurlu, 1,5 saat süren canlı yayında; görev yaptığı süre içerisinde gerçekleştirilen hizmetleri değerlendirdi ve 2013 yılı yatırım programında yer alan 14 proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Yeni Karaman’ı İnşa Edebilme Gayreti İçerisindeyiz

            Karaman’ın yapılan hizmetlerle modern şehircilikte yükselen bir ivme kazandığının altını çizen Uğurlu: “Göreve geldiğimiz günden beri doğup büyüdüğümüz bu topraklarla ödeşmeye, Karaman’ın çehresini değiştirecek, yüzleri güldürecek kalıcı eserler bırakabilme kararlılığı içinde olduk. Hizmetle dolu geçen 48 aya baktığımızda alt ve üst yapısıyla, yeni imarı, doğası, çevresi, tarihsel dokusu ve sosyal yaşamıyla sistemli bir gelişim kaydeden yeni Karaman’ı inşa edebilme gayretimizi sürdürüyoruz” dedi.

 

Piri Reis ve Kent Meydanı Projesinde İhale Günü Bekleniyor

Bakanlar Kurulu’ndan kakarları çıkan ve proje ilerleyişinde hiçbir sıkıntısı olamayan Piri Reis Vadisi ve Aktekke Kent Meydanı projelerinin, Karaman’da asrın projesi olacağını söyleyen Başkan Uğurlu: “Marka bir şehir oluşturma vizyonu ile başlattığımız çalışmalarla Karamanımız, yakın zamanda bölgede yıldızı parlayan bir cazibe merkezi haline gelecektir. Bu çalışmalardan ikisi de şehrimize çağ atlatacak, vatandaşımızın yaşam standardını yükseltecek Piri Reis Vadisi ve Aktekke Kent Meydanı projeleri. Piri Reis Vadisi ile ilgili ihale gününün bu günlerde belli olması bekleniyor. Diğer taraftan Aktekke Meydan projesinde de prosedür normal olarak işliyor ve 1 ay sonra bu projenin de ihale talimatıyla inşaat sürecinin başlayacağını düşünüyoruz” dedi.

 

2013’de Durmak Yok Hizmete Devam

            2013 yılında Karaman’da yapılması planlanan 14 ayrı hizmet programı hakkında da bilgi veren Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu; ihalesi yapılan yeni işlerin başlama tarihlerinin 1 Nisan olduğunu ve bu aydan itibaren Karaman’ın tekrar şantiye görünümü kazanacağını belirterek, 14 farklı projenin şimdiden Karaman’a hayırlı olmasını diledi.