Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar ve Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Başkanı Başkanı Alpen Gürsoy, 10 Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladılar.

Mesajında, “Büyük liderlerin arkasından matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” diyen Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, şunları kaydetti: “Her 10 Kasım, Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, sahip olduklarımızın değerini bilerek, Cumhuriyetin erdemlerine sahip çıkma ve Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirme konusunda kararlılığımızı gösterme günüdür. O’nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 76. yıldönümünde hepimize düşen en büyük görev, Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Bir imparatorluğun küllerinden çağdaş, demokratik ve laik bir Cumhuriyet çıkartan bu büyük insanı rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar da mesajında, büyük şahsiyetlerin yas tutularak değil, fikirleriyle, eserleriyle, fedakar gayretleriyle anıldıklarını vurguladı. Taşpınar, mesajında şu ifadelere yer verdi: “İstiklal mücadelemizin önderi, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76’ıncı yılını milletçe sevgi ve saygıyla anmaktayız. Bizler 10 Kasım’ı yas günü olarak değil, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü fikirleriyle, idealleriyle anmak ve onun bize bıraktığı eser olan Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşatmak ve ona sahip çıkmaktır. Atatürk’ün, değerini ve güncelliğini hiçbir zaman kaybetmeyen temel felsefesini doğru ve bir bütün olarak yeniden anlamaya çalışmalıyız. Bugün hükümet olarak Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’büyük eserim’ dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine gelecek nesillerinde büyük bir azim ve kararlılıkla sahip çıkacağına inancımız tamdır. Bu inançla, düşünce ve devrimleriyle bizlere yön veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 76’ıncı yıldönümünde şükranla ve rahmetle anıyorum.”

Mersin GİAD Başkanı Alper Gürsoy ise 76’ncı ölüm yıldönümünde Atatürk’ü minnetle ve özlemle andıklarını, aziz hatıralarına sonsuza dek sahip çıkacaklarını vurguladı. Atatürk’ün, milletinin kaderini her şeyin üstünde tuttuğunu ifade eden Gürsoy, Mustafa Kemal’in, eşsiz liderlik özelliğiyle halkına var olma mücadelesi kazandırdığının altını çizdi. Gürsoy, “Bu öyle bir mücadele ki, dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır. En büyük kazanımı ise Cumhuriyet’tir. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları olarak bizlerin, Atamızın ilkelerine, değerlerine, emanetlerine daima sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Atatürk’ün “Bizim başka milletlerden hiçbir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz” sözlerini de anımsatan Gürsoy, şöyle devam etti: “Türkiye’nin dünyanın en güçlü, en çağdaş, en büyük devletlerinden biri olması için ihtiyaç duyduğumuz her şeye sahip bir milletiz. Yeter ki cesaretimizi, zekamızı, çalışkanlığımızı doğru şekilde kullanabilelim. Yeter ki muasır medeniyet hedefiyle Atatürk’ün çizdiği yoldan ilerleyelim. Biz Mersinli işadamları, bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, 76 yıl önce aramızdan ayrılan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.”