Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Karaman Şube Başkanı Yunus Özdemir Diyarbakır’da bir gösterici tarafından Türk Bayrağı'nın indirilmesi ve Musul’da vatandaşlarımızın rehin alınması olayına ilişkin bir açıklama yaptı. Özdemir, açıklamasında bayrağın indirilmesini ve IŞİD örgütünü kınadı. Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Çözüm sürecinin öneminin her geçen gün daha da arttığı bir ortamda ve zamanda Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda direkteki Türk Bayrağı’nın bir gösterici tarafından indirilmesini şiddetle kınıyor, çözüm sürecinin bu şekilde sabote edenleri de milletimizin vicdanına havale ediyoruz.

Milletimizin ortak sembolü ve değeri olan bayrağımız aynı zamanda milletimizin ezelden ebede uzanan birliğinin ve dirliğinin de sembolü ve teminatıdır. Aziz milletimizin bu tip provokatif eylemleri mazide olduğu gibi bugün de aynı ortak şuur ve mücadele azmiyle bertaraf edeceğinden hiçbir şüphemizin olmadığını özellikle belirtiyoruz.

Ayrıca Musul’u işgal edip konsolosluk çalışanlarımızı ve şoförlerimizi rehin alan, küresel oyunların piyonu olan IŞİD Terör Örgütünü şiddetle telin ediyor, eğer varsa aklını başına almaya davet ediyoruz. Ve Türkiye’nin gücünü sınamamasını tavsiye ediyoruz.

Bu eylemlere tevessül edenlerin mutlaka cezalandırılması gerektiğini belirtiyor, herkesi sorumlu olmaya davet ediyoruz. Birliğimizin ve dirliğimizin daim olması dileğiyle…”