Karaman’da kurulu Kamil Altun Oto kiralama firması yetkilisi Salih Altun, yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi diğer sektörlerde olduğu gibi araç kiralama sektöründe de büyük bir hareketlilik yaşandığını söyledi.

Aracı olmayan vatandaşların bayram öncesi araç kiralamaya yöneldiğini belirten Salih Altun, "Yoğun talep nedeniyle yaklaşan bayram öncesi kiralık araç talebinde büyük bir artış yaşanıyor.Birçok firma yüzde 90’ların üzerinde bir kapasiteye ulaştılar. Bir ay öncesinden bayram için erken rezervasyon yapanlar oldukça rahat. Bugünlerde kiralık araç bulabilmek oldukça zor. Firmaların birçoğu artık müşterilerine ‘Kiralık araç yok’ demeye başladı" dedi.

Kamil Altun Oto kiralama firması yetkilisi Salih Altun, araç kiralama fiyatlarının en düşük ve en yüksek 75 ila 500 lira arasında değiştiğini ifade ederek, ekonomik dizel bir aracın günlük kiralama bedelinin 75-80, orta sınıf aracın 100-150, üst sınıf aracın 150-200 lüks aracın ise 200-500 lira arasında değiştiğini de sözlerine ekledi.